Kabine ilk kez Çankaya'da toplanacak

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın hizmete girmesiyle Başbakanlığın kullanımına bırakılan Çankaya Köşkü’nde bugün bir ilk yaşanacak.

Kabine ilk kez Çankaya'da toplanacak
Kabine ilk kez Çankaya'da toplanacak
GİRİŞ 23.03.2015 07:35 GÜNCELLEME 23.03.2015 07:35

Bakanlar Kurulu toplantısı, bugün saat 13:00'te Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Köşk'te yapılacak. Çankaya'daki ilk kabine toplantısında çözüm sürecinde gelinen aşama ve Nevruz sonrası gelişmeler değerlendirilecek. Toplantıda, 'silahlı mücadeleyi sonlandırmak için bir kongre yapılması' çağrısının ardından yaşanan gelişmeler tüm yönleriyle değerlendirilecek.

YENİ PAKET HAZIRLANIYOR

Hükümet, çözüm sürecindeki kararlılığının altını bir kez daha çizecek. Silah bırakma aşamasının sağlıklı gidip gitmediğini gözlemlemek için izleme heyetlerinin kurulması gibi adımlar da ele alınacak. Eve dönüşten rehabilitasyona kadar çalışmaların da bu süreçte yapılması öngörülüyor.

Toplantıda, ekonomideki gelişmeler ve küresel krizin etkisiyle dolar kurunda yaşanan hareketlilik de değerlendirilecek. Hükümet sanayi üretimi, istihdam ve şirketlerin sermaye yapısını destekleyecek paketi de yürürlüğe koymaya hazırlanıyor. Paket hakkında detaylı bilginin sunulacağı Bakanlar Kurulu'nda ayrıca, geçtiğimiz hafta Kars'ta temel atma töreni yapılan ve Türkiye'nin, uluslararası arenadaki gücünü daha da artıracak 'Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi' de (TANAP) ele alınacak. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!