Erdoğan: Bu mesele benim meselem

Kadına şiddet konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan net tavır.

Erdoğan: Bu mesele benim meselem
Erdoğan: Bu mesele benim meselem
GİRİŞ 25.03.2015 07:00 GÜNCELLEME 25.03.2015 07:00
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın akademisyenlerle bir araya geldiği Cumhurbaşkanlığı Sofrası'na katılan bazı konuklar, yemeğin ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Yemeğin tek erkek katılımcısı SETA İstanbul Toplum ve Kültür Direktörü Medaim Yanık, yemekte kadına yönelik şiddetin tam bir tartışma ortamında ele alındığını, 19 farklı katılımcı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fikirlerini sahici bir tartışma atmosferinde dile getirdiğini söyledi. Erdoğan'ın notlar altığını, zaman zaman fikirlerini beyan ederek tartışmalara katıldığını belirten Yanık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kadına yönelik şiddete dair çalışmalarının da görüşmede veri olarak değerlendirildiğini söyledi.

Yanık, Bakanlığın verilerine göre, kadına yönelik şiddetin artmadığını, bazı parametrelerde 3-4 puanlık düşüşlerin görüldüğünü ifade ederek, "Ancak, masada hiç kimse 'bir düşüş var, rahatız' diye bir şey söylemedi. Çünkü var olan hal, mücadele gerektiren bir hal. Bu işe sahici şekilde çalışırsak, sonuçta mesafe katedebiliriz yaklaşımı daha hakimdi" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Bu mesele benim meselem. Ben bir meseleye sahip çıkıyorum demişsem, sahiden arkasında dururum" dediğini ve sigara kampanyasına nasıl sahip çıktıysa, bu konudaki çalışmaların da takipçisi olacağını dile getirdiğini vurgulayan Yanık, "Bence masada bu psikoloji vardı. 'Cumhurbaşkanımızı arkamıza aldık, Cumhurbaşkanı bu işe inanıyor' düşüncesi hakimdi. Tamam bazı farklı düşünceler vardı ama bu işin somut meselesiyle 20 yıldır uğraşan sivil toplum kuruluşları, kadın örgütleri, Cumhurbaşkanının kendilerine katılmasını pozitif karşıladılar. Bunu bundan sonra kadına yönelik şiddetle ilgili süreci derinden etkileyeceğini, yeni bir dönem başlayacağını düşündüler" dedi.

YORUMLAR 7
  • Kapitalizm.. 9 yıl önce Şikayet Et
    Bütün Ortak Değerler gibi aile de istemez. Gençler düşünmesin, biriktirmesin, kendisi için çalışsın, kendisi için tüketsin ister.
    Cevapla
  • denge... 9 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN CUMHURBAŞKANI çok iyi niyetli biri fakat bu iyi niyeti kadınlar inanılmaz bir şekilde ASİLİK için kullandılar ve kullanıyorlar ADALETİN terazisi dengede olmalıdır erkekleri bu TERAZİNİN dengesinde aşağıda bırakmamak gerek tv proğramlarına bakınca vede dizilere kadınlarda bu İNANILMAZ ASİLİĞİ görmek çokda zor değil..
    Cevapla
  • nur 9 yıl önce Şikayet Et
    asıl problem modernleşirken tepeden tırnağa tüm milli ve manevi değerlerimizi kurban etmemiz..artık iflah olmayız
    Cevapla
  • abdullah kul 9 yıl önce Şikayet Et
    kadına özgürsün dediler,kimse sana karışamaz dediler,sen çalışırsın herkese kafa tutabilirsin dediler,iteatkar olmak senin işin değil dediler.Kadınları açıkca çok şımarttılar.Sonuç böyle olunca akıl verenler geri çekildi.Çöz çözebilirsen
    Cevapla
  • hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    bende aynen katılıyorum. Özellikle basın bu işi abarttı. Şiddetin, adaletin her türlüsü ister erkek ister kadın olsun yanlış. Kadın hakları diye diye huzursuzluk çıkartıyorlar. Benim çevremdeki kadınlar kadın hakları laflarından rahatsız; aynen sizler gibi düşünüyorlar. Zaten ecdadı Osmanlı olan kadınlarımız bizim toplumumuzda kendilerine verilen kıymeti iyi bilirler.
    Cevapla
  • osmanlı tokadı 9 yıl önce Şikayet Et
    sözlerinde noksanı var fazlası yok aynen katılıyorum cok fazla özgür oldular kendi kültürün bi haber batılaşma hevesi fazla agır bastı onun için agızlartından cıkanı kullakları duymuyor hakarete varan sözler cıkıyo bizim erkegimiz bunu kaldırmaz boşanma davaları cıg gibi büyüyor kadının kocasına saygısı kalmamış hele bide calışıyorda eyvallahı kalmadıysa iş bitiyor bukadar basit fazla özgürlük ii degil
    Cevapla
  • hakkı kul 9 yıl önce Şikayet Et
    bir ferdin hatası olabilir ferdin hatasını toptan guruba veya camiaya kesmek hiç doğru değildir.Kişilere kızıpta toptan camiaya mal etmek hak değildir.Camianın ağır adamları cumhuru bozdu diye bütün camia mensuplarını suçlu ilan edip kan kusturmak,topuna şiddet uygulamak hoş değil-hak değil devlet halkına zulum etmez bağrına basar suçunu affeder bir kesimi bağrına basıp diğer kesimi tepiklemez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de deprem!
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini