Erdoğan'ın o açıklamayı neden yaptığı belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın izleme heyeti ile ilgili sözlerinin arka planında istihbarat raporları olduğu ortaya çıktı.

Erdoğan'ın o açıklamayı neden yaptığı belli oldu
Erdoğan'ın o açıklamayı neden yaptığı belli oldu
GİRİŞ 25.03.2015 10:40 GÜNCELLEME 25.03.2015 11:24
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Abdullah Öcalan’ın PKK’ya yaptığı silah bırakma çağrısıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Uygulamayı görmeden inanmayız” çıkışının arka planında, kendisine verilen istihbarat raporlarının olduğu iddia ediliyor.

 Çözün süreci, belki de ilk adımın atıldığı günden bu yana en kritik dönemini yaşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın süreçle ilgili hükümete uyarılarının artması, Abdullah Öcalan’ın Nevruz’da ‘Eşme ruhu’ vurgusu ve bu vurgunun Genelkurmay tarafından yalanlanması kafaları karıştırdı.

Erdoğan son olarak, “Çözüm süreciyle formüle ettiğimiz kardeşliği tesis etmenin mücadelesini sürdüreceğiz” dedi ve sürecin devamı yönündeki kararlılığı ortaya koydu. Ancak örgütün silah bırakması konusundaki çekincesini de “Uygulamayı görmeden inanmayız” diyerek yineledi. İddialara göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çözüm süreciyle ilgili uyarılarının arka planında, Genelkurmay’ın ve istihbarat birimlerinin güvenlik raporlarında yer alan şu tespitler yatıyor:

SİLAH DEPOLARI:

İddialara göre Genelkurmay, MİT ve Jandarma İstihbarat, Güneydoğu’da özellikle bazı ilçelerde KCK eliyle silahlanma ve yığınak faaliyeti tespit etti. Midyat, Cizre, Silopi, Yüksekova ve Şemdinli’deki evlere silahlar saklandığı bilgisi var. Çoğunluğu Kalaşnikof olan bu silahlar arasında roketatar, tanksavar, hatta omuzdan atılan stinger füzelerinin olduğu bile iddia ediliyor.

HENDEKLER KAZILIYOR:

Rapora göre silah yığınağı yapılan evler tek tek biliniyor. Ayrıca Cizre ve Silopi’de örgüt üyelerince kazılan 180 hendeğin ancak 18’i kapatıldı. Hendekler günlük hayatı da etkiliyor. İddiaya göre, çözüm sürecini başarısızlığa uğratmayı planlayan örgüt, ilk denemesini yaptığı 6-7 Ekim Kobani eylemlerinden yola çıkarak ayaklanma senaryoları geliştiriyor.

HEDEF ÇÖZÜM:

Raporda, ihtiyaç olduğunda askere, bu tür olaylara, vatandaş zarar görmeden nasıl müdahale edileceğine ilişkin detaylar anlatılacağı belirtiliyor. Örgütün bölgede kargaşa planladığı iddialarına rağmen, çözüm sürecinde vatandaş odaklı adımlar atılmaya devam edileceği vurgulanıyor. (Habertürk)

YORUMLAR 34
  • Osman 9 yıl önce Şikayet Et
    ülke elden gitmiş kanıtımı nevruz kutlamasında Diyarbakır'da polis aramayı yapmıyor PKK kendisi arama yapıp meydana Aldı gelenleri uyuyun AKP'ye oy veren kendini milliyetçi zanneden Seçmen yazık yazık
    Cevapla
  • Karadeniz 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu örgüt arkasında karanlık güç olmadan bir adım atamaz.ilk çözüm Sürecinde 10 yıl önceydi zannedersem.barış sağlandı diye kandil Kandil'i bırakıp geliyordu.hemen kandilin Çevresi ABD askerleriyle sarıldı.ve kandil N silah bırakması zorla büyük bir baskıyla engellendi.bu kandilin etrafı ABD askerleriyle sarılması basına yansıdı ve dedilerki tatbikat için buraya geldik.inandınızmı.asla.bu gün kandil esirdir.çoktan bırakıp gelecekler fakat ,hani DÜNYAYI 1.,2., dünya Savaşı'nı çıkartan daha nice savaşları tezgâhlayan açın İnternet'e bakın.dünyanın en zengin ailesi.bu Kardeşliği İsrail'in çıkarlarına Aykırı diye engelliyor düşüncesindeyim.uyanalım.örgüt Taşeron.
    Cevapla
  • KOCASOLAK 9 yıl önce Şikayet Et
    Bence örgüt barış marış istemiyor aklınca büyük kürdistanı kurup abd himayesinde mutlu mesut yaşayacağını sanıyor. biz bu toprakların tarihini okuyoruz yok öyle bir dünya. T.C. ve iran ırak suriye size kesinlikle toprak vermezler,kuzey ırak bu haliyle kalacak sanıyorlar,mümkün değil. Yarın o bir gün bir arap lider çıkar hepinizi vatan haini diye asar. abd ebediyyen bu güce sahip olacak diye bir şey yok. T.C. son neferi kalsa ölmeden yine vermez bir çakıl taşı.ya birlikte yaşarız yada hem sizden hem bizden ölümler olur,fakir ama başımız dik yaşarız.Son 30 yıl bunun kanıtı.
    Cevapla
  • adil 9 yıl önce Şikayet Et
    Taklidi bile yeter erdoganın
    Cevapla
  • Abdurrahman Al Kadiri 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu sureci baslatirken,silahlari birakip terkedecekler diyerek basladi,hala silah biraktiracaklar.Bu silahlari biraktiracaz diye birde PKK nin geldigi noktaya bakin.Sehit vermeyince,saniyorsunuz ki surec iyi gidiyor. PKK artik oldurmeden guc kazaniyor ve silahida asla birakmayacaktir.Resmi ordu olacaklar yakinda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız