CHP'nin KPSS skandalı karşısındaki sessizliği

KPSS sınavlarında usulsüzlük iddiasıyla başlatılan soruşturmalar kamuoyunda büyük yankı uyandırırken CHP’nin tepki göstermemesi dikkat çekti

CHP'nin KPSS skandalı karşısındaki sessizliği
CHP'nin KPSS skandalı karşısındaki sessizliği
GİRİŞ 26.03.2015 13:30 GÜNCELLEME 26.03.2015 13:32
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Oysa CHP yıllardır bu konuları soru önergeleriyle gündeme taşımış, bundan 5 yıl önce de Meclis’te araştırma önergesi vermişti.

ENGİN ALTAY'DAN CEMAATİN DERSHANESİNE GÖNDERME

CHP’nin KPSS ve ÖSYM’deki gelişmelere ilişkin verdiği araştırma önergesinde CHP adına konuşan Engin Altay, KPSS’nin partizanlığa ve torpile kısmen de olsa son vermek amacıyla getirildiğini, 2009’a kadar bunun sürdüğünü ancak 2009’da polis meslek yüksekokulu sınavında sorulan soruların 85’nin ‘bir cemaate yakın dershanedeki deneme sınavında sorulduğunun ortaya çıktığını açıklamıştı.

Son dönemde bu kurumdaki skandalların ideolojik olduğunu iddia eden Altay, “Son KPSS’de bilinçli bir organizasyonla ÖSYM ve KPSS kirletilmiştir” demişti.

KPSS’de usulsüzlük yapıldığı iddialarıyla ilgili konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “KPSS sorularının da üniversite sınavı sorularının da çalındığını biliyoruz” dedi.

CHP’den tek ses Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi’den o da gazetecilerin sorusu üzerine geldi. Hamzaçebi, “Bu sorular o zaman çalındı. Bu çok ciddi bir iddia. Ben çalınmadı diyebilecek durumda değilim. Ben de çalındı kanaatine sahibim. Ama kim çaldı, nasıl çaldı, kimlere verdi, bunu bilmiyoruz” diye sordu.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 8
  • baskentli 9 yıl önce Şikayet Et
    Konusamazlar çünkü onlarda o yürek yok...
    Cevapla
  • sürgün 9 yıl önce Şikayet Et
    Son olayda Melih Gökçek in nasıl CHP yi mevzunun içine çekmeye çalıştığını gördünüz.Kılıçdaroğlu iki kelime etse, kesinlikle 2010 KPSS ihalesini hem hükümet hem cemaat CHP nin üstüne yıkar."CHP ve Kılıçdaroğlu yüzünden yaptık" demezlerse, ben bir şey bilmiyorum.
    Cevapla
  • The_Ekonomist 9 yıl önce Şikayet Et
    Yiğidi öldürelim hakkını verelim bence 2010 yılında bende dahil herkes sessiz kalırken CHP, KPSS skandalını hiç ağızlarından düşürmüyordu.Bu skandal 5 yıl önce oldu ve CHP bunu ilk bahsedendi şimdi göz yumdu diye eleştiriliyor tuhaf bir ülke olduk. 5 yıl önce CHP bahsederken ciddiye alınsaydı soruşturma başlatılsaydı bunlar olur muydu?
    Cevapla
  • kpgpbgpep 9 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar yanar döner,daha ne beklenir ki.Bu zihniyetteki insanlara memleket emanet edilmeyeceğini iyi bilen ferasetli milletimizde her seçimde derslerini veriyor ama anlayan kim.
    Cevapla
  • veli 9 yıl önce Şikayet Et
    evet haklısın amma bunlar anlayamazlar
    Cevapla
  • Mr38 9 yıl önce Şikayet Et
    o zaman ilgili kişi cevabını istemişti ama dava açılmadı...eğriye doğru konuşmak lazım şimdi.
    Cevapla
  • Selim 9 yıl önce Şikayet Et
    Amcası onlar şimdi kanka. Hiç ses çıkarırlar mı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!