Türkiye'de 'Kürt sorunu' yok! İşte belge

ABD'nin Türkiye Büyükelçisi, 64 yıl önce dış güçlerin Kürt sorunu oluşturmak için Türkiye üzerine nasıl oyunlar oynadığını rapor etmiş.

Türkiye'de 'Kürt sorunu' yok! İşte belge
Türkiye'de 'Kürt sorunu' yok! İşte belge
GİRİŞ 26.03.2015 12:13 GÜNCELLEME 26.03.2015 12:14
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Bundan tam 64 yıl önce, 5 Eylül 1951 günü, ABD'nin Ankara Büyükelçisi George Wadsworth, ABD Dışişleri Bakanı'na çok gizli bir rapor gönderdi. 

Güneş Gazetesi'nin haberine göre Türkiye’de 4 yıl boyunca görev yapan Wadsworth, raporunda açıkça Türkiye’de Kürt sorunu olmadığını yazdı. 

Daha da önemlisi Türkiye’de bir Kürt sorunu oluşturma gayreti olduğunu ve bu çabaların tamamen dış güçler kaynaklı olduğunu vurguladı. 

ERDOĞAN: NE KÜRT SORUNU 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir'de yaptığı konuşmada, ülkede Kürt sorunu olmadığını savunarak, şu ifadeleri kullanmıştı: Şimdi varsa bakıyorsun, Kürt sorunu. Kardeşim ne Kürt sorunu ya. Neyin eksik senin... Ne istiyorsun daha ne istiyorsun? Allah aşkına bizden farklı neyiniz var, her şeye sahipsiniz.

TÜRKİYE’YE ENGEL 

30 yıldır Terör sorunuyla boğuşan Türkiye, bu yüzden 35 bin insanını kaybetti. Yüzbinlerce kişi göç etmek zorunda kaldı. 

Milyarlarca dolarlık harcamalar boşa gitti, bölgenin kalkınması için projeler üretilemedi. Büyükelçi’nin bu raporu Türkiye’ye bu ağır faturanın kimler tarafından kesildiğini gözler önüne serdi. 

Türkiye’de Kürt sorunu yaratma çabasına girişen Batılı güçler, bu rapordan 30 yıl sonra Türkiye’de bir sorun yaratmayı başardı. Ancak ortaya çıkartılan sorun, son yıllarda girilen Barış süreciyle tekrar aşılmaya başladı. 

YAZININ TERCÜMESİ

■ Türkiye de “Kürt sorunu”artık yok, Kürtler diğer Türk vatandaşları ile eşit şekilde yaşıyor. 
■ ”Kürt sorunu” yaratmak için gösterilen bütün çabalar dış kaynaklıdır. 

YORUMLAR 32
  • vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    Abd artık israili istemiyor.
    Cevapla
  • krall 9 yıl önce Şikayet Et
    kürdistan teali cemiyetide kitap okuma cemiyetiydi galiba yada ben öyle hatırlıyorum :)
    Cevapla
  • dursun 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de kürt sorunu yoktu... PKKyı bize musallat edip varmış gibi lansedildi. 2000li yıllarda AKP tam terörü bitirecekken Oslo da başlayan ihanet sarmalı PKKyı yeniden güçlendirdi. Şimdi MHPye giden milleyitçi oyları tekrardan ütmek için, hem de HDPye muhafazakar Kürtlerin oyunu kaptırmamak için böyle davranılıyor...
    Cevapla
  • ??? 9 yıl önce Şikayet Et
    bu raporu niye açık etmiş ki abd acaba?
    Cevapla
  • Doğrucu Davud 9 yıl önce Şikayet Et
    Günaydııınnnn!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi