Arınç: Türkiye laik bir devlettir

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Edirne'deki Büyük Sinagog'un açılışı öncesinde konuştu.

Arınç: Türkiye laik bir devlettir
Arınç: Türkiye laik bir devlettir
GİRİŞ 26.03.2015 13:36 GÜNCELLEME 26.03.2015 13:41
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Edirne'deki Büyük Sinagog'un açılışının, Türkiye'deki din ve vicdan özgürlüğünün ne noktaya geldiğini göstermesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Edirne'de bugün Büyük Sinagog'un açılışının gerçekleştirileceğini ifade eden Arınç, sinagogun Abdülhamit'in fermanıyla 1907 yılında büyük Edirne yangınında yanan 13 sinagogun yerine yapıldığını anımsattı.

"TÜRKİYE LAİK BİR DEVLETTİR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu şahsında, hükümeti temsilen güzel ve hayırlı bir iş için Edirne'de bulunduğunu aktaran Arınç, şöyle konuştu:

"Türkiye bir hukuk devleti olduğu kadar bir laik devlettir. Laik devlet bütün dinlere saygı göstermektir, din ve vicdan özgürlüğüdür, ibadet özgürlüğüdür, farklı inanç gruplarının bir arada yaşaması için her dinin ibadetine inancına, ibadetine yardımcı olmaktır, gayret etmektir. Bu sebeple Vakıflar Genel Müdürlüğümüz, yıllardır vakıf eserlerinin ihyası için gayret sarf ediyor." dedi.

YORUMLAR 5
  • bcm 9 yıl önce Şikayet Et
    maalesef
    Cevapla
  • Musa 9 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni kilisesine Vanda 10 milton TL harca , Camilerde de her Cuma cemaatten para topla.Camimize yardım. Diğer din mensupları da kendi ibadethanesini kendi kaynaklarıyla yapsın.
    Cevapla
  • veli 9 yıl önce Şikayet Et
    Oldu
    Cevapla
  • ismim yok 9 yıl önce Şikayet Et
    Yahudiye vakiflar camilere cuma cikisi yardimlar ile yaptiriliyor. Devir azinlik devri . saygi buyuk fakat sevgi zinne kadar yok. Ne hale gelmisiz
    Cevapla
  • Ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Tamam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı