Erdoğan'a hakarete para cezası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakarette bulunduğu iddiasıyla yargılanan sanığa 6 bin 80 lira para cezası verildi.

Erdoğan'a hakarete para cezası
Erdoğan'a hakarete para cezası
GİRİŞ 26.03.2015 16:32 GÜNCELLEME 26.03.2015 16:32
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İlçe yönetim kurulu üyesi olduğu partinin camına afiş asarak, başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakarette bulunduğu iddiasıyla yargılanan sanığa 6 bin 80 lira para cezası verildi.

Anadolu 55. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Halkın Türkiye Komünist Partisi Çekmeköy İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Adıgüzel katılmazken, avukatı hazır bulundu.

KAMU GÖREVLİSİNE HAKARET

Duruşmada söz alan Adıgüzel'in avukatı Özgür Urfa, müvekkilinin beraatini talep etti.

Kararını açıklayan hakim, sanığı, "kamu görevlisine karşı alenen hakaret" suçundan 6 bin 80 lira adli para cezasına çarptırdı. Para cezasının 24 eşit taksitte ödenmesine hükmedildi.

Adıgüzel hakkında, Halkın Türkiye Komünist Partisi Çekmeköy İlçe Teşkilatı'nın penceresine, 9 Ağustos 2014'te, o dönem başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'ın kalemle çizilmiş resmi ve hakaret içeren yazıların yer aldığı afiş asarak, "kamu görevlisine karşı alenen hakaret" suçunu işlediği gerekçesiyle 3,5 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası isteniyordu.

YORUMLAR 3
  • irfan yıldız 9 yıl önce Şikayet Et
    Niçin bukadar hakaret alan başbakan oldu çünkü geçmişte küfürcüler iktidarda mazlumlar muhalefet idi şimdi küfürcüler muhalefet mazlumlar iktidar onun için habire hakaret ve küfür. biz insanlara sövmeyiz dostum.........
    Cevapla
  • mardnli 9 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim ne para cezası ya atın bunlar gibilerini içeri
    Cevapla
  • zafer 9 yıl önce Şikayet Et
    anlamadığım,bundan önceki başbakan ve cumhurbaşkanlarına pek bu kadar hakaret edilmiyordu,niye cumhurbaşkanımız bu kadar hakaret alıyor ki. nerdeyse her gün haberlerde Tayyip beyin ,hareket eden birine açtığı dava yada aldığı tazminat haberi ile karşılaşıyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!