Hamzaçebi: Paralel yapı vardır!

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, dün TBMM Genel Kurulu'nda demokrasi açısından kara bir gece yaşandığını savundu.

Hamzaçebi: Paralel yapı vardır!
Hamzaçebi: Paralel yapı vardır!
GİRİŞ 27.03.2015 12:48 GÜNCELLEME 27.03.2015 13:17
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Adalet ve Kalkınma Partisi dün gece parlamentoyu saraya teslim etti. Sarayda artık paralel bir yapı vardır" dedi.

Hamzaçebi, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TBMM Genel Kurulu'nun 21 saattir çalıştığını, bu süre içinde "hayır" değil, "şer" yasalarının çıktığını savundu.

AK Parti iktidarının 13 yılda Türkiye'yi getirdiği noktanın "polis devleti kurulması" olduğunu iddia eden Hamzaçebi, bu yöndeki tekliflerin Genel Kurul'da dün yasalaştığını ifade etti.

Demokrasi açısından kara bir gece yaşandığını ileri süren Hamzaçebi, "Demokrasimize saray darbesi yapılmıştır. Saray, artık demokratik kurum değil, bir korku evidir. Adalet ve Kalkınma Partisi dün gece parlamentoyu saraya teslim etti. Sarayda artık paralel bir yapı vardır" ifadesini kullandı.

AK Parti iktidarının 13 yıl önce "90'ların mazlumu" diye ortaya çıktığını, adaleti ve demokrasiyi getireceklerini söylediklerini belirten Hamzaçebi, şöyle devam etti:

"Ancak 13 yıl sonunda Türkiye'de adaletin, özgürlüğün, demokrasinin değil, baskının devletini kurdular. Bugün artık iktidarda halkına hizmet eden değil zulmeden bir parti vardır. Halkın gücüyle değil, polisin gücüyle ayakta kalmayı hedefleyen bir iktidar vardır.

İlk yıllarında özgürlük, demokrasi, AB uyumu gibi düzenlemeleri küçük paketlerle getirdiler, şimdi onları da büyük torbalara katarak götürüyorlar.

Artık örtülü ödeneği ile sarayda başka bir devlet vardır. Türkiye'de böyle bir tabloda kendisini Başbakan zanneden bir kişi vardır. Dün gece hükümet meşruiyetini kaybetti.

Sorgusuz gözaltı yetkisi veren, bir arabayı durdurup karı kocaya 'çıkarın elbiselerinizi üst araması yapacağım' yetkisi veren hükümet meşru değildir. Meşruiyet parlamento çoğuluğu değildir. Bunu parlamento çoğunluğundan ibaret zanneden zavallılar var. Dün gece kabul edilen düzenlemelerde halkın rızası yoktur.

Kimse molotofun arkasına saklanmasın. Sayın Davutoğlu, molotofun arkasına saklanma çık ve de ki 'Ben vatandaşın üstünü, başını, çoluk çocuğunu arayacağım.' Demokratlığı sahtedir, saraya teslim olmuştur. Sayın Davutoğlu seçimlere nasıl girecek, neyi savunacak?"

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • Toprakdan Topraga 8 yıl önce Şikayet Et
    Baslıgı görünce adam oldular zannettim ama iceri girince baktım yine aynı cacık.
    Cevapla
  • dadaş 8 yıl önce Şikayet Et
    hamza cebi seninde kasetin çıktı gördük izledik demeki dahası var mhpyde chpyde esir almış paralel kasetle geldi genel başkanı sevda hanım size canı gönülden katılmak içten degil fazla söze gerek yok ALLAH bunlara asla fırsat vermesin amin vesallam
    Cevapla
  • kaRa 8 yıl önce Şikayet Et
    her gün ayni yalanlari söylemekten bikmiyorlar mi acaba?
    Cevapla
  • lahuni 8 yıl önce Şikayet Et
    paralelin resmi internet sitesi hamzaçebinin kasetini yayınlayan ilk sitedir. dolayısıyla hamzaçebinin paraleli görmesinin imkanı yoktur. yoksa varan 2ler ona da uygulanır. el mahkum ne yapsın.
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    caddelerin taşlarını söken,mağazaları yağmalayan,devletin ve kamunun mallarını molotofla yakan,belediye otobüslerini molotoflayan masumların gencecik yavruları yakmaya çalışan,nefretinden dolayı hemzeminlerdeki çiçekleri bile yok etmeye çalışan ülkenin düşmanlarına engel olmak için çıkartılan iç güvenlik yasasını çıkar çıkmaz anayasa mahkemesine iptal için götüreceklerini söylüyorlar,chp ye oy vermek isteyenlerin vicdanına havale ediyoruz siz ve sizin çocuklarınızda bu ülkenin caddelerinde,marketlerinde,sokaklarında yaşıyor ve yolculuk ediyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...