Erdoğan: Millete değil notere gidiyorlar

Karabük'te açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, söylediklerinin yanlış anlaşıldığını ve birilerinin notere gittiğini söyledi.

GİRİŞ 27.03.2015 14:53 GÜNCELLEME 30.03.2015 15:04
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Kendisini birilerinin yanlış anladığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben, 'Proje geliştirin' diyorum, bunlar hemen, afedersiniz, palavraya sarılıyorlar. Ben, 'Millete gidin' diyorum. Bunlar, notere gidiyor. Noter burada, millet. Millete gideceksin, millete. Siyasette sözünüzün değeri, itibarınız kadardır. Eğer sizin sözünüz millet nezdinde muteber değilse noterden senet, bankadan çek de getirseniz bir hükmü olmaz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Bugün açılışını yaptığımız 26 eserin ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.  Kardemir sadece Karabük’ün değil ülkemizin gururu. Kardemir tarafından ülkemize kazandırılan çeşitli tesis ve fabrikaların resmi açılışını bugün gerçekleştiriyoruz.  12 yıllık hizmet sürecimde sadece Karabük’ümüze yaptığımız yatırım 4 katrilyon lira. Karabük’ün 12 yıl önceki halini düşünüyorum ve bugün helikopterle dolaşırken geldiği hali düşünüyorum. Emeği geçen tüm kurum ve kuruluşların yöneticileri miramındın mühendisine işçisine kadar herkesi tebrik ediyorum. Filyos projesini unutmuş değiliz. Hukuki engellerden dolayı proje gecikti ama adım adım takip ediyorum.

EL İNSAF, ELİNİZE DİLİNİZE DURSUN

- Benzer kaynaklardan beslenen iki yapı Türkiye'nin son 12 yıldır kazandığı varlığa sesleniyor. Kimi molotofla saldırıyla yapıyor, kimisi de sinsice devletin içine sızarak yapmaya çalışıyor. Amaç aynı yeniden Türkiye'yi çatışma ortamına sokarak kazançlarını kesmek istiyor. Bunların peşine de muhalefet takılıyor aynı şeyleri söylemeye başlıyorlar. Yabancı gazetelere sayfa sayfa ilan veriyorlar. Neymiş Türkiye'de özgürlük yokmuş. El insaf! Elinize dilinize dursun!

PENSİLVANYA DA BÖYLE KAÇTI

Şimdi onlar kaçıyorlar. Dosyalar açıklandıkça bakıyorsunuz, imamları ile beraber kaçıyorlar. Madem suçunuz yok, niye kaçıyorsunuz? Niye? Çünkü Pensilvanya'daki 1999'da öyle kaçtı. Davet ettim, gelmedi. Siyasete sonuna kadar saygımız var ama ihanete asla tahammülümüz yok. Biz bunların hizmet ettiğini zannediyorduk ama yanılmışız. Hizmet edene saygılıyız ama haine asla. Ben daima milletimin yanında oldum.

BEN MİLLETİMİN YANINDAYIM

Benim için tarafsız davranmıyor diyorlar. Ben bir partinin tarafı olduğumu söylemiyorum ben milletimin tarafındayım. Çözüm sürecini başlatan ve bu aşamaya getiren bu kardeşiniz. Demokratik açılım birinci kademeydi, ikinci kademe milli birlik ve kardeşlikti. Üçüncü kademe ise çözüm süreciydi. Ellerindeki silahı gömsünler. Ellerinde silah ile çözüm olmaz. 7 Nisan'da seçime giderken halkımızı silahla tehdit ederek porlamentoya girmek bu demokrasi değildir.

HİMMET TOPLAYIP TÜRKİYE ALEYHİNE KULLANDILAR 

- Tüm bunların karşısında gövdemle durmazsam milletimle olan ahdimi yerine getirmemiş olurum. Ben milletimle beraberim ama bunların kimle beraber olduğunu iyi bilirim. Devlet içindeki paralel yapılanmayla da aynı mücadele içindeyim. Ülkemizde himmet olarak toplanan parayla dış ülkelerde Türkiye karşıtı yayınları yapanları elbette milletime ifşa edeceğim. Türlü yollarla darbe planı yapanlara karşı bu can bu tende kaldıkça mücadele edeceğim.

BU MİLLETE ÇOK ÇEKTİRDİLER

- Ben halkımdan oy isterken Ankara'da yatmayacağım il il dolaşacağım dedim. Milletimiz sağ olsun yüzde  oy verdi. Bu millet çok çile çekti. Başörtülüsün okula giremezsin dediler, İkna odalarına aldılar giremezsin dediler. Aynı acıyı yaşamış bir baba olarak ben bu milletimin acısını yaşamayacağım de kim yaşayacak. Kim anlayacak. Şimdi herkes rahatça okuyabiliyor, çalışabiliyor özgür Türkiye işte budur.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 90
  • Abdullah 8 yıl önce Şikayet Et
    hizmet hareketi örgüt ve üye olmak suçsa,ne istedinizde vermedik diyenlerde suça iştirak etmiyormu ?
    Cevapla
  • olta 8 yıl önce Şikayet Et
    kılıçdaroğlu yine olta atmaya başladı... rastgele kıloıçdaroğlU diyelim ve KIYI KESİMLERE giTmesini tavsiye edelim.malum oralarda şansı daha fazla
    Cevapla
  • mahmut 8 yıl önce Şikayet Et
    göreceğiz az kaldı ak mı kara mı.?
    Cevapla
  • durmuş 8 yıl önce Şikayet Et
    Hani 75 milyonun cbsi? Her kese laf yetiştiriyor ancak. Muhalefete hükümet cevap yetiştirsin...
    Cevapla
  • belge 8 yıl önce Şikayet Et
    Sıkıntı yok.......ben izin verdim meydanlarda konuşabilir........ ""İzin belgesi isteyenler .....%52..... Konuşma belgesi....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail Refah'ta saldırı başlattı
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...