TBMM'de 5. Yasama Yılı'nın son mesaisi

Meclis, 24. Dönem 5. Yasama Yılı'nın son mesaisini yapacağı haftaya giriyor.

TBMM'de 5. Yasama Yılı'nın son mesaisi
TBMM'de 5. Yasama Yılı'nın son mesaisi
GİRİŞ 29.03.2015 12:57 GÜNCELLEME 29.03.2015 12:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

TBMM Genel Kurulu'nda yarın, görüşmeleri yarım kalan, Türkiye ile Japonya Arasında Türkiye Cumhuriyeti'nde Nükleer Güç Santrallerinin ve Nükleer Güç Sanayisinin Geliştirilmesi Alanında İşbirliğine İlişkin Anlaşma ile Türkiye Cumhuriyeti'nde Nükleer Güç Santrallerinin ve Nükleer Güç Sanayisinin Geliştirilmesine Dair İşbirliği Zaptının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı ele alınacak.

Daha sonra, gündemin ön sırasına alınan; Bandırma 17 Eylül Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi kurumasına ilişkin tasarı ile Türkiye Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, İbn-i Haldun Üniversitesi ve İstinye Üniversitesi kurulmasına ilişkin tasarılar görüşülecek.

Genel Kurul'da bu hafta görüşülecek tasarılar arasında, Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarla Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı da yer alıyor.

Tasarıya göre, transit petrol boru hattı projelerinin inşa ve modernizasyonunu gerçekleştirenlere 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren yapılan tüm teslim ve hizmetler KDV'den müstesna olacak. TSK'ya ait araziler, harekat ve savunma amaçlı yerlerde ve özel güvenlik bölgesi ilan edilen yerlerde, rafineri, petrokimya tesisleri ve eklentileri ile milletlerarası andlaşma hükümleri uyarınca yapılması öngörülen tesisler hakkında, Kıyı Kanunu'nun sınırlayıcı hükümleri uygulanmayacak.

YORUMLAR 1
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    ceza infaz kurumları güvenlik kanunu 20. maddede takıldı kaldı, aileleriyle birlikte yaklaşık 300.000 personel bakalım seçimde bu işe ne diyecek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"