Akdoğan: Cumhurbaşkanı bana kızıyor

Yalçın Akdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan süreçlerle ilgili daha çok kitap yazmamı istiyor, açıklamasında bulundu.

Akdoğan: Cumhurbaşkanı bana kızıyor
Akdoğan: Cumhurbaşkanı bana kızıyor
GİRİŞ 04.04.2015 17:05 GÜNCELLEME 04.04.2015 17:05
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, TV Net'te yayınlanan "İkiz Aynası" programında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti Hükümeti olarak onlarca yılda yaşanabilecek olayları, birkaç yılda yaşadıklarını, birçok hükümetin başına gelmeyecek şeylerle karşılaştıklarını belirterek, "Bunların hepsi aslında kitap olarak yazılması, film olarak çekilmesi gereken işlerdir. Sayın Cumhurbaşkanımız bazen kızıyor, 'Sen süreçlerle ilgili çok kitap yazmadın' diye, haklı da. Ben epey o süreçlerde vakanüvis gibi not tutan da kişiydim" dedi.

İşte Akdoğan'ın açıklamasından satır başları: 

"Ben 'Yazamadıklarım' diye bir kitap yazmak isterdim"

"Onlarca yıl yaşanabilecek olayları, biz birkaç yılda yaşadık. Belki birçok hükümetin başına gelmeyecek şeyler AK Parti Hükümetinin başına geldi" ifadesini kullanan Akdoğan, bunların hepsinin kitap olarak yazılması, film olarak çekilmesi gereken işler olduğunu söyledi.

Kendisinin bunları yazıp yazmayacağının sorulması üzerine Akdoğan, "Ben 'Yazamadıklarım' diye bir kitap yazmak isterdim herhalde" dedi.

Akdoğan, "Sayın Cumhurbaşkanımız bazen kızıyor, 'sen süreçlerle ilgili çok kitap yazmadın' diye, haklı da. Ben epey o süreçlerde vakanüvis gibi not tutan da kişiydim. Bunların bir kısmını biz kitap olarak yayınladık. Bütün bu 13 yılda yaşanan her şey kitaplaştırılamadı. Şu anda arkadaşlarımız bunlarla ilgili çalışıyor. Bunların hepsi tek başına bir hadise, ele alınması gereken şeyler. Bunların çoğunu yaşayan, arka planını bilen kişi olarak da bir şekilde bunların kayda geçirilmesi lazım. İleride inşallah olur" diye konuştu.

"Tayyip Erdoğan, müthiş dinleme kabiliyeti olan bir kişidir, saatlerce dinler"

"Özellikle lider olarak Erdoğan nasıl çalışır, nasıl prensip sahibidir, ondan kendi liderliğiniz açısından ne almışsınızdır" sorusuna Akdoğan, "Tayyip Erdoğan Cumhuriyet tarihinin en önemli liderlerinden bir tanesidir. Bu kadar büyük bir başarı varsa bu tesadüf değildir" cevabını verdi.

Ortada büyük bir siyasi başarının olduğunu ve bunu herkesin kabullenmesi gerektiğini belirten Akdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Muhtar bile olamaz denilen bir kişi cumhurbaşkanlığı makamına geldiyse, bu süreçleri yönettiyse, bu kadar büyük bir siyasi hareket çıkarttıysa, dünya lideri gibi bir pozisyona geldiyse, o siyasi hareket kendisinden sonra bu geçiş sürecini başarıyla tamamladıysa bu Tayyip Erdoğan'ın liderlik başarısıdır. Böyle baktığımızda 'bir liderde olması gereken özellikler nelerdir' diye kitap yazsanız, Tayyip Erdoğan'ın birçok özelliğini orada görmek mümkündür."

Akdoğan, "Tayyip Erdoğan, muhalefet tarafından otoriter, kimseyi dinlemeyen bir kişi gibi yansıtılmaya çalışılıyor ama öyle değil" diyerek, şunları kaydetti:

"Tayyip Erdoğan, müthiş dinleme kabiliyeti olan bir kişidir, saatlerce dinler. Gezi olaylarından sonra bir sürü gruplar geldi eylemlere karışan, sabahlara kadar herkesi dinledi. Kimliği, sıfatı ne olursa olsun. Bu ekibi açısından da öyledir. Bir kere çok çalışkan bir insandır, bu liderlerde önemli bir özelliktir. Üst kattan alt kata inmeyen, uçağa binmeyen, hiçbir iş yapmayan liderler var. Şehit olan savcımızın cenaze törenine bile gelmediler. 13 yıl Tayyip Erdoğan ile çalıştım, bir tane kötü söz duymadım."

YORUMLAR 26
  • egemen 8 yıl önce Şikayet Et
    Kiziyorsa sebebi vardir.ya malinda gozun var ya sarayda.
    Cevapla
  • salim 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayin başkanımız Alemi islamın derdini sırtına yüklenmiş, o kadar da olacak
    Cevapla
  • ufuk 8 yıl önce Şikayet Et
    Kizip seni saraydaki dusakabinogullarina havale ederse isin biter
    Cevapla
  • mert 8 yıl önce Şikayet Et
    Cb bu hallere siz dusrdunuz kizmkta hakli
    Cevapla
  • tahir 8 yıl önce Şikayet Et
    Sizi gidi acem uşakları sizi.kizmak odul olur size
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı