Baykal'dan Savcı Sayan açıklaması

Deniz Baykal, memleketi Antalya’da partisinin Muratpaşa İlçe yönetimini ziyaret etti.

Baykal'dan Savcı Sayan açıklaması
Baykal'dan Savcı Sayan açıklaması
GİRİŞ 10.04.2015 15:21 GÜNCELLEME 15.04.2015 08:30
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Deniz Baykal, ’sağ kolu’ olarak tanımlanan Ak Parti İzmir Milletvekili adayı Savcı Sayan’a ilişkin bir soruya ise önce espriyle "Sağ kol, sol kol, kaç kolum var bilmiyorum" diye karşılık verdi, yakıştırmayı klişe olarak değerlendirdi. 

Siyasi partilerde görev yapan il başkanlarının, üst düzey yöneticilerin görev yaptıkları genel başkanla anılmasının bir siyaset yöntemi olduğunu belirten Baykal, "İdeolojik ve parti kimliğine dayalı bir siyaset anlayışı özellikle son dönemde çok büyük ölçüde tahrip olmuştur" dedi. 
 
Bunun sonucu olarak siyasi transferlerin Türkiye siyasetinde yaşanan bir durum olduğunu belirten Baykal, geçmişte CHP içinde büyük emeği olduğunu teslim ettiği, yakın çalışma arkadaşı olarak değerlendirdiği Ertuğrul Günay’ın da AK Parti’de bakanlık yaptığını hatırlattı. Baykal, "Bu bildiğimiz bir olaydır. Beraber çalıştığımız arkadaşların siyasi etkinliklerini sürdürmelerinden şikayetçi olmam. Herkes demek ki bir ihtiyaca cevap veriyor. Bu siyasetin kendi dinamiği" dedi.

YORUMLAR 7
  • Ar. AR 9 yıl önce Şikayet Et
    Biz im toplum siyaseti benim. Partim kazansın ne olursa olsun mantelıtesi bu toplumu iyice körleştirilmiştir. İnsnımız artık. Gözünü açsın Bu ülke başkanla geçmediği sürece bu siysi Kutuplaşmadan kurtulamaz Bence savcı sayan çok doğru yaptı Tebrik ediyorum
    Cevapla
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Ömer'e katılıyorum.
    Cevapla
  • vay 9 yıl önce Şikayet Et
    savci sayan'in chp'de ne isi vardi ki zaten. chp'nin dogudan oy olmak icin kullandigi bi adamdi heralde.
    Cevapla
  • ÖMER 9 yıl önce Şikayet Et
    Ben akp liyim ama baykalında aslında demek istediği olayıda takdir ediyorum gerçek siyasetci
    Cevapla
  • virdis 9 yıl önce Şikayet Et
    Savcı, ahlaki öğretileri almış, ilkeli,vatanını seven ve fedekarlıktan kaçınmayan bir kişiliktir,,, Aslolan vatan-millet sloganını içselleştirdiği için AKP ye tutunmaktadır,,, Zira chp bütün bu olumlu misyonlardan tamamen uzaklaşınca, Savcı Sayan de kendi kişiliğine uygun olan AKP platformunda kendini bulmuştur,,, Karakterin sağı-solu olmaz,,, Baykal bir kez daha aynaya bakmalı,,,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı