Demirtaş'ın cevap veremediği 3 kritik soru

Selahattin Demirtaş, “Barış etkinliğinde silahlı teröristlerin ne işi var?” sorusuna cevap vermesi yerine ortaya komplo teorileri attı.

Demirtaş'ın cevap veremediği 3 kritik soru
Demirtaş'ın cevap veremediği 3 kritik soru
GİRİŞ 13.04.2015 10:40 GÜNCELLEME 13.04.2015 10:41
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Diyadin’deki saldırıyla ilgili açıklama yapan KCK, “Tendürek’te 25 gerillanın Türk ordusuyla savaştığını söylemektedir. Oysa küçük bir gerilla birimine karşı binlerce Türk askeri bölgeye sevk edilmiştir” şeklinde görüş bildirmişti. Bu açıklamayla birlikte HDP’lilerin ısrarla seçim çalışması olmadığı, barış etkinliği olduğunu iddia ettikleri organizasyonun provokasyon amaçlı olduğu bizzat KCK tarafından da kabul edilmiş oldu.

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ise bu açıklamaların tersine Diyadin'de 'bir barış etkinliği'nin olduğunu dile getirdi ve ortaya çeşitli komplo teorileri döktü. Oysa Demirtaş'ın cevaplaması gerek sorular vardı. Ne mi onlar? 

CEVAP BEKLEYEN SORULAR

- HDP ve Demirtaş, KCK’nın da kabul ettiği bir etkinlikte silahlı teröristlerin bulunma amacını kamuoyuna açıklayabilir mi?

- Güvenlik birimleri Yukarıtütek’te teröristlerle girilen çatışmanın 12 saat sürdüğünü açıkladı. Barış etkinliğine gelen “küçük bir grup” 12 saat çatışacak cephaneyle barış etkinliğine neden geldi?

- KCK açıklamasında doğrudan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan hedef alındı. Açıklamada, “Yalçın Akdoğan’ı ve AKP’yi uyarıyoruz! Ateşle oynamaya devam ederlerse, ancak sadece kendi sonlarını getirir, kendilerini yakarlar” denildi. Akdoğan’ın, Çözüm Süreci’nin en önemli aktörlerinden biri olduğu biliniyor. KCK ve PKK, sürecin dayattığı silahsızlanmayı bir türlü yerine getirmedi ve baltalamak için bütün yolları denedi. Akdoğan bu nedenle mi hedef alındı?

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 39
  • burhan 9 yıl önce Şikayet Et
    oyun vardı demirtaş söyleyemiyor oyun şuydu 30 40 silahlı pkklı gelecek silahlı şekilde medyada poz verecek akp oylarına etki ettirecek sonra 2. amaç silahlı güç gösterisi halka şu mesaj verilecek zafer bizim oy vermeyeni buraya kadar elini kolunu sallayarak gelen pkk köylerde gece neler yapmaz hele köyden akp ye oy çıkarsa bu mesaj içindi şükür ordumuz hal etti
    Cevapla
  • osman 9 yıl önce Şikayet Et
    Ben bir kürt olarak yazıyorum, kominist dinsiz pkk ve selahattin ismine kurban olası demirtaşın Allah belasını versin kürtlerin yüz karasısınız yalan dolanla müslüman evlatlarını kandırıp müslüman genclerini öldürtüyorsunuz bunun hesabını size Yüce Allah c.c soracak cehennem de yanacaksınız durdurun bu kanı
    Cevapla
  • Yavuz 9 yıl önce Şikayet Et
    arkadaslar kusura bakmayin ama hic bir kürt PKK siz hic bir Zaman PKK kürtsüz olmazbaris falan yok olamaz biz hep alttan aliyoruz kürtler iyce azdi bunlarin haddini bildireceksin
    Cevapla
  • BirDost 9 yıl önce Şikayet Et
    Belki genel bir yorum olabilir ama kürtlerin hepsi demeyin lütfen. Çok az sayıda olsak ta doğuda buralarda gerçeklerin farkında olan kendini kürt olarak değil iyi insan ve Müslüman olarak tanımlayanlarda var.
    Cevapla
  • urfalı adnan 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir kürt olarak HDP bizi temsil edemez.demirtaş gibileri silah tutanları temsil ediyur
    Cevapla
  • Ark BERKMAN 9 yıl önce Şikayet Et
    doğan grubu hemen devrede işin komplo olabileceğine yönelik döktürmüşler hatta Ahmet Hakanda. Söyledikleri şu diktatör Tayyip indirmek için terörü desteklemekte bir sakınca yok. zaten demokrarik bir düşüncelerinin olmadığı biliyorduk ama bu kadar gözü dönmüş olabşeeklerini düşünmüyordum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak