Sırrı Sakık: Onlara müsaade etmeyeceğiz

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Diyadin ilçesindeki terör saldırısına ilişkin konuştu.

Sırrı Sakık: Onlara müsaade etmeyeceğiz
Sırrı Sakık: Onlara müsaade etmeyeceğiz
GİRİŞ 13.04.2015 13:11 GÜNCELLEME 13.04.2015 13:11
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Diyadin ilçesine bağlı Yukarıtütek köyünde yaşanan terör saldırısının ardından çatışmanın yaşandığı bölgede bir grup partili ile incelemelerde bulundu.

Sırrı Sakık, burada yaptığı açıklamada, çözüm sürecinin konuşulduğu bir dönemde böyle bir olayın yaşanmasına bir anlam veremediğini belirterek, 3 yıldır barış görüşmelerinin devam ettiği, operasyonların olmadığı bir dönemde böyle bir olayın yaşanmasının kaygı verici olduğunu söyledi.

Ağrı'nın geçmişten bugüne kadar çok ağır bedeller ödeyen bir kent olduğunu vurgulayan Sakık, "Ağrı, cumhuriyetin kuruluşunda da Kürtlerin zulme en çok başkaldırdığı kentlerden biridir. Tahmin ediyorum Ağrı üzerinden oynanmak istenen oyun da budur" diye konuştu.

Sakık, çözüm sürecinin sabote edilmesine neden olanların bir an önce ortaya çıkarılması gerektiğine değinerek, şunları kaydetti:

"Bakın biz buradayız, bu kentin temsilcileriyiz ve vicdan sahipleriyiz. Geldik çatışma alanın içine. Hala her tarafta barut kokuları var. Her tarafta kan izleri var. Yani ülkemizde bunu bize yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Bir bahar yaşanıyor, biz kıştan bahara geçiş yaptık. Barış sürecini daha da çok büyütmemiz gerekiyor. Biz koşullar ne olursa olsun bu yaşanan baharı bir daha kışa çevirmeyeceğiz. Onlara müsaade etmeyeceğiz. Daha çok barış, daha çok kardeşlik diyeceğiz. Biz savaşa gitmiyoruz, barış için sandığa gidiyoruz. Herkesin böyle davranması gerekir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • hayri 9 yıl önce Şikayet Et
    Bunları kimin yaptığını eminim istihbarattan daha iyi bilirsin. O zaman dayanacan kapılarına höşt ulan diyecen ki anlayalım işi. Madem bahar istiyorsun biraz da onlara diş göster.
    Cevapla
  • KOZAN AHMET 9 yıl önce Şikayet Et
    her hdp li bu sarf etse TÜRKİYEDE terör zemin bulamayacaktır
    Cevapla
  • SOKRATES 9 yıl önce Şikayet Et
    Yahu yüreğin yetiyorsa Kandil'deki efendilerine silahları bırakın desene.
    Cevapla
  • muallim53 9 yıl önce Şikayet Et
    kaşın başka gözün başka oynuyor yazıklar olsun sana...
    Cevapla
  • Musa 9 yıl önce Şikayet Et
    Git onu ağa baban PKK'ya anlat.Ne diyorsun?TSK durduk yerede çatışmaya mı girdi? Askerlere ateş açıldı olnlar da karşılık verdi.Bu masum ayaklarını bırakın ey HDP'liler.Türkiye eski Türkiye değil artık.Mağdur ayaklarını bırakın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şaban Sevinç: Atatürk'e rahmetli demeyin
Cumhurbaşkanı Erdoğan: PKK artık gündem olmaktan çıkartılmalı