Serter, Cumhuriyet Mitinglerini hatırlattı

Nur Serter, Tandoğan Meydanı'nın adının değiştirilmesini eleştirdi.

Serter, Cumhuriyet Mitinglerini hatırlattı
Serter, Cumhuriyet Mitinglerini hatırlattı
GİRİŞ 14.04.2015 12:14 GÜNCELLEME 14.04.2015 12:14
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, Tandoğan Meydanı'nın adının Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce değiştirilmesine ilişkin, "Tandoğan Meydanı, AKP'nin yüreğinin korkuyla kasıldığı Cumhuriyet Mitinglerini hatırlatıyor. Onun için Tandoğan Meydanı'nı suçlu ilan ediyorlar" dedi.

Serter, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, ortaokul 5'inci sınıfta, yabancı dil eğitimine ağırlık veren müfredat çalışmasını değerlendirdi.

Çalışmayı eleştiren ancak hazırlık sınıflarının da yabancı dil öğrenimi açısından önemli olduğunun altını çizen Serter, "Madem hazırlık sınıfları bu derece önemliydi o zaman soruyorum; Anadolu Liselerindeki hazırlık sınıfları neden AKP dönemi Milli Eğitim Bakanları tarafından kaldırıldı?" diye sordu.

Hazırlık sınıfları kapatılırken ileri sürülen iddianın yeterli sayıda yabancı dil öğretmeninin bulunmaması olduğunu ifade eden Serter, bütün okullarda hazırlık sınıfı açılması halinde yabancı dil öğretmeni açığının nasıl kapatılacağının da açıklanmasını istedi.

Çalışmanın ayrıntılarına ilişkin bazı sorular soran ve bu sorularının Milli Eğitim Bakanlığı'nca cevaplanmasını isteyen Serter, iktidarın yanlış uygulamalarla çocukların ve gençlerin yıllarını çaldığını, bunun hesabının mutlaka verilmesi gerektiğini savundu.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki FATİH Projesi'ne de değinen Serter, bu proje ile ilgili verdiği soru önergesinde itham edilen şirketlerden birinin kendisi hakkında tazminat davası açtığını ve telefonla tehdit ettiğini ileri sürdü. Serter, "Bakanlık mahkemeden kendisine gönderilen bir yazıya verdiği cevapta usulsüz işler yaptığını iddia ettiğimiz firmalardan birine teknik şartnameye uymadığı gerekçesiyle ceza kesildiğini bildirdi. Söz konusu şirket bana dava açmış, beni ölümle tehdit etmiş ancak Bakanlığın mahkemeye yolladığı belgede benim haklılığım bir kez daha kanıtlanmıştır" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hakkında verdiği gensoru önergesinin görüşmeleri sırasında FATİH Projesine ilişkin verdiği soru önergelerini Bakan Avcı'ya elden ilettiğini hatırlatan Serter, "Bakanlık 2 müfettiş göndererek bu konuda bir soruşturma başlatmıştır. Ancak müfettişler olayın arkasındaki yolsuzlukları soruşturmak yerine Nur Serter'e bu belgelerin nasıl ulaştığını sorgulamaya başlamışlardır" dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Serter, Ağrı'daki terör saldırısı ve ardından Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaları da değerlendirdi. Yaşananlara ilişkin jandarma ve valilik emri ifadelerine işaret eden Serter, "Biz İç Güvenlik Paketi'ne karşı çıkarken Türkiye'nin bir polis veya jandarma devleti olmamasını diliyorduk. Onun için bunca mücadeleyi sürdürdük. Keşke bu direnişimizde haklı olduğumuzun bu kadar kolay ve çabuk ortaya çıktığı bir süreç yaşanmasaydı" değerlendirmesinde bulundu.

Serter Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce Tandoğan Meydanı'nın adının Anadolu Meydanı olarak değiştirilmesine ilişkin soru üzerine de şunları kaydetti:

"Tandoğan Meydanı simgesel bir meydan, bu ülkede yaşayan cumhuriyet ülküsünü, Atatürk ilkelerini benimsemiş insanlar için taşıdığı önemli bir anlam var. Tandoğan Meydanı AKP'ye ne hatırlatıyor? AKP'nin yüreğinin korkuyla kasıldığı Cumhuriyet Mitinglerini hatırlatıyor. Onun için Tandoğan Meydanı'nı suçlu ilan ediyorlar. Değerler meydanlara verilen isimlerle yaşamaz, yüreklerde, beyinlerde yaşar."

"Mücadele edilecek çok yer var. Bunun illa ki turuncu koltuklar olması gerekmiyor"

Serter, yeniden milletvekili aday listelerinde yer almamasına ilişkin soruyu yanıtlarken de partisine yönelik bir kırgınlığı olmadığını belirterek, kendisinin seçim bölgesinde önseçime girdiğini ve bu sonucun ortaya çıktığını belirtti.

Dileğinin CHP'nin değerlerini, ilkelerini temsil eden kadroların parti içinde temsil ağırlığı kazanması olduğuna işaret eden Serter, "Siyasete meslek olarak bakmadım, hizmet alanı olarak baktım. Koltuklar geçicidir. Kalıcı olan savunulan değerler, arkada bırakılan izlerdir. Bundan sonra da mücadelemi sürdüreceğim. Mücadele edilecek çok yer, çok alan var. Bunun illa ki turuncu koltuklar olması gerekmiyor" dedi.

Konuşmasının sonunda yeniden milletvekili adayı olmadığı için Meclis'te son kez basın toplantısı düzenlediğini hatırlatan Serter, basın mensuplarına özverili çalışmaları dolayısıyla teşekkür etti. Serter, basının daha özgür olduğu, gazetecilerin daha iyi koşullarda çalıştığı bir Türkiye dileğinde de bulundu.

YORUMLAR 2
  • ali aydın 9 yıl önce Şikayet Et
    biri bu vekili tutsun
    Cevapla
  • Karaalioglu 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah ıslah etsin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü