HDP'nin 'baraj'ı zora girince silaha sarıldılar

Saldırıların hedefi çözüm ve seçim süreci: PKK, HDP'nin barajı geçemeyeceğini görünce silah zoruyla oyları garantiye almaya çalışıyor.

HDP'nin 'baraj'ı zora girince silaha sarıldılar
HDP'nin 'baraj'ı zora girince silaha sarıldılar
GİRİŞ 15.04.2015 08:19 GÜNCELLEME 15.04.2015 08:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 20 Nisan'da toplanıyor. Beştepe'deki toplantıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3. kez Bakanlar Kurulu'na başkanlık etmiş olacak. Toplantının ana gündemi ise Ağrı saldırısı ile başlayan terör örgütünün provokasyon eylemleri olacak. Güvenlik bürokrasisi, istihbarat birimleri ve Genelkurmay Başkanlığı'ndan gelecek bilgiler ışığında, seçim sürecinde izlenecek güvenlik politikaları belirlenecek. Terör örgütünün provokasyon girişimi ve alınacak önlemlere ilişkin başlıklar Cumhurbaşkanlığı'ndaki Bakanlar Kurulu toplantısında ardından ay sonunda MGK'da da ele alınacak. Böylece, sandık güvenliği ve seçim süreci nedeniyle Çözüm Süreci'ne gölge düşürme girişimlerine karşı mücadele devlet politikası olarak bir kez daha vurgulanacak.

BARAJ ENDİŞESİ

Devletin zirvesi, saldırıların hedefinin çözüm ve seçim sürecini sabote etmek olarak değerlendirirken, sebebini de net olarak ortaya koydu. "PKK, HDP'nin barajı geçemeyeceğini görünce silah zoru ile oyları garantiye almaya çalışıyor hem de tabanına 'güç' mesajı veriyor" değerlendirmesinde bulunuldu. Terör örgütü PKK'nın, her seçim sürecinde olduğu gibi oyları garantiye almak için silahı baskı unsuru olarak kullanmaya devam edeceği kaydedildi. Çıkacak çatışmaları da zaten süreci bitirmek için bahane arayan Kandil yönetiminin, gücünü artırması ve bölgeyi karıştırmak için kullanabileceği kaydedildi.

BİLİNÇLİ, PLANLI

Devletin zirvesi; Bakanlar Kurulu ve Milli Güvenlik Kurulu toplantılarında, Ağrı saldırısını ve terör örgütünün seçim sürecinde yapacaklarını masaya yatırmaya hazırlanırken, saldırının da tüm detayları ortaya çıkarıldı. Buna göre, terör örgütü, askerlere bilinçli olarak pusu kurdu. Askerin her şenlikte olduğu gibi bu şenlikte de tedbir alacağını biliyordu. Askeri tahrik edecek plan yapıldı. Ağır silahlar ve roket atarlar ile örgüt propagandası yapıldı. Askere ateş açıldı. Asker karşılık verince, "Süreci asker bozuyor" propagandası devreye sokuldu.

"TAVİZ YOK"

Bakanlar Kurulu ve MGK'da sürece ilişkin net mesaj verilmesi bekleniyor. Edinilen bilgilere göre 6-8 Ekim olayları sonrası kamu düzeni ayarı yapılan güvenlik politikalarının "tavzisiz" uygulanmaya devam edileceği vurgulanacak. Seçim ve çözüm sürecini sabote etmeye yönelik tüm girişimlere anında karşılık verileceğinin bir kez daha altı çizilecek. 6-8 Ekim olaylarından sonra çıkarılan İç Güvenlik Paketi'nin sonuna kadar kullanılacağı belirtilecek. 

SEÇİM İÇİN 3 AŞAMALI ÖNLEM

Ağrı'da 4 askerin yaralandığı, 6 PKK'lı teröristin de etkisiz hale getirildiği çatışmanın ardından bölgedeki güvenliği artırmaya yönelik 3 önemli konuda "tavizsiz uygulama" yapılması kararlaştırıldı. Artık silahlı propaganda istihbaratları anında değerlendirilecek. Vatandaşın iradesine ipotek koyulmasına müsaade edilmeyecek. Silah ve mühimmat depolanan yerlere ilişkin ihbarlar üzerine bu bölgeler temizlenecek. Sınırdan girişçıkışlar kontrol altında tutulacak. Bu kapsamda vatandaştan gelecek ihbarlar da "önemli" kabul edilerek değerlendirilecek ve anında harekete geçilecek. 

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 1
  • emekli hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    oy toplarken her ne kadar çalıp söyleyip halay çekselerde ellerinde silah olduğu zaman hiç bir inandırıcılığı kalmıyor. bunu kendilerinin anlaması lazım. ama silahta ısrar ediyorlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı