Kurtulmuş: Seçmenler neden AK Parti'ye oy vermeli?

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 7 Haziran seçimlerine gurbetçilerin katılımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş: Seçmenler neden AK Parti'ye oy vermeli?
Kurtulmuş: Seçmenler neden AK Parti'ye oy vermeli?
GİRİŞ 18.04.2015 12:49 GÜNCELLEME 18.04.2015 12:50

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 7 Haziran seçimlerine gurbetçilerin katılımına ilişkin, "Büyükelçiliklerimiz, konsolosluklarımız önünden, kısmen uzakta olan vatandaşların, minibüslerle, otobüslerle taşınması sistemi üzerine çalışıyoruz. Ayrıca çeşitli yerlerde toplantılar yapacağız. Hangi görüşten olursa olsun, hangi partiyi destekliyor olursa olsun sivil toplum kuruluşlarımızı bir araya getireceğiz" dedi.

"GEÇEN SEÇİM KATILIM DÜŞÜKTÜ"

Kurtulmuş, AA Editör Masası'nda, "7 Haziran seçimlerinde yurtdışındaki seçmenlerin sıkıntı yaşamaması için ne tür önlemler alındı" sorusu üzerine, sorumlu olduğu kurumlar arasında Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının da bulunduğunu anımsattı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bazı eksiklikler dolayısıyla yurtdışındaki katılımın oldukça düşük kaldığını hatırlatan Kurtulmuş, genel seçimler için çok hummalı bir çalışma sürdürdüklerini ifade etti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Dışişleri Bakanlığı ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının ortak çalıştığını dile getiren Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"TÜM KURUMLARIMIZ HUMMALI BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR"

"Hem sandıkların tespit edilmesi, geçen sefer olduğu gibi sandıkların çok uzak yerlerde değil halkın daha yoğun yaşadığı yerlerde çok sayıda olması, randevu sisteminin kaldırılması gibi birtakım meselelerde YSK kendi kısmını halletmeye çalıştı. Ayrıca el ilanları, broşürlerle insanları oy vermeye yönlendiriyorlar. Dışişleri Bakanlığımız, oradaki konsolosluklarımız, dış temsilciliklerimiz, büyükelçiliklerimiz üzerinden her temsilcimiz, çevresindeki, kendisine bağlı bölgelerdeki yurttaşlarımızı seçime yönlendirme konusunda çalışıyor."

"NEDEN AK PARTİ'YE OY VERMELERİ GEREKTİĞİNİ ANLATACAĞIZ"

Kurtulmuş, "partisinin yurtdışındaki seçim kampanyasına" ilişkin soruyu yanıtlarken de çok düzenli bir Seçim Koordinasyon Merkezi kurduklarını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanlar ve milletvekillerinin yurtdışındaki programının başarılı bir şekilde organize edildiğini anlatan Kurtulmuş, her yerde, her bölgede vatandaşlara ulaşarak "Neden AK Parti'ye oy vermeleri gerektiğini, neden Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrarının önemli olduğunu" anlatmaya gayret edeceklerini bildirdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor