Selahattin Demirtaş'a isim babasıyla cevap

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Selahattin Demirtaş'ın sözde soykırımla ilgili sözlerine tarihi bir cevap verdi.

Selahattin Demirtaş'a isim babasıyla cevap
Selahattin Demirtaş'a isim babasıyla cevap
GİRİŞ 20.04.2015 14:23 GÜNCELLEME 20.04.2015 14:23
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Kocaeli'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Işık, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sözde Ermeni soykırımı destekleyen açıklamasını değerlendirerek "Bizi üzen, Türkiye'de geniş kitlelerden oy almak isteyen bir partinin genel başkanının adeta Papa'ya destek olmak, Ermeni iddialarına destek olmak anlamına gelecek bu açıklamaları ve tavrıdır" dedi.

SELAHADDİN EYYÜBİ'NİN TORUNLARI CEVABINI VERECEK

O dönemde acıları sadece Ermeniler'in ve Türkler'in yaşamadığını dile getiren Bakan Işık, şöyle devam etti:  "Kürdü, Türkü, Lazı ve Çerkesi hepsi birlikte yaşadı o acıları. Bir tarafın acısını büyütmek, diğer tarafın acını yok saymak doğru değildir. Hele hele Türkiye'de bir siyasi partinin genel başkanının, kendi temsil ettiğinini iddia ettiği kitlenin çektiği acıları da yok sayarak bunu adeta destekleyen bir açıklama yapması, kesinlikle kabul edilebilir değildir. Yani biz Selahaddin Eyyubi'nin torunları, bu eş genel başkana zannediyorum seçimde ciddi bir cevap verecekler."

Papa Franciscus'un Ermeni iddialarıyla ilgili sözleri

Papa Franciscus'un 1915 olayları hakkındaki sözleri sorulan Işık, Ermeni soykırımı iddiaları ile Papa'nın bu noktadaki açıklamalarını Türkiye olarak kabul etmelerinin mümkün olmadığını vurguladı.

Türkiye'nin bu noktada hem arşivlerini açtığını hem de sadece Ermenistan'a değil, ilgili tüm taraflara, Rusya, İngiltere, ABD ve Fransa başta olmak üzere, pek çok ülkeye ortak tarih komisyonu kurulmasını önerdiğini anımsatan Işık, "Türkiye aslında burada üzerine düşeni yaptı ancak Türkiye'nin ısrarla bu açıklamalarına ve davetlerine rağmen, bu iddiaların araştırılmasına yönelik en küçük adımı atmayan Ermenistan ve onun destekçileri Türkiye'yi köşeye sıkıştırmanın gayreti içindeler. Bu tabii beklemediğimiz bir olay değil. Türkiye güçlendi, içeriden ve dışarıdan sıkıştırmanın yollarını arıyorlar" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 56
  • Trabzon 8 yıl önce Şikayet Et
    Aziz kardeş bize de şivemizle ve temel fıkralarıyla neler diyolar ama biz asla devletimize vatanımıza isyan edip askerimize polisimize öğretmenlerimize mermi atmıyoruz.Bir de anayasa da Kürt yok diyosun ama senin Demirtaş' in bütün anayasal değişikliklere karşı çıkıyo bence sizi bu ermeni maşaları acayip kandırıyo. Vallahi benim dünya kadar Kürt arkadaşım var. Onlar benim şivemle ben de onların şivesiyle alay ediyoruz. Ama hiç birbirimize mermi atmıyoruz.Acayip te eğleniyoruz.Vallahi biz kardeşden de ötemiz.Gelmeyin artık bu ermeni uşaklarının oyununa.Anayasada Kürt yazsa ne yazar Türk yazsa ne yazar. Bizim kalbimizde ayrım yokya ben ona bakarım.Ben böyle düşünüyorum kardeş.
    Cevapla
  • Suruçlu 8 yıl önce Şikayet Et
    Suruç halkı Demirtaş ve ekibinin baskılarından ve zulmünden korkmasa bir oy bile çıkmaz da.. Ne yapsın millet bunların faşizan baskılarından yılmışlar
    Cevapla
  • Abid KONAK 8 yıl önce Şikayet Et
    Suruçlu inan sen ismin gibi yalan atıyorsun sandıkta senin tepende adamlarmı var dilediğine verebilirsin. Yalan atmanın bir anlamı yok.
    Cevapla
  • Aziz 8 yıl önce Şikayet Et
    Zafer ... Kavmiyetcilik yapan, müslüman olamaz , eger türkce ye saygı varsa kürtce ye veya başka dillere de saygı olmalı anayasa , kanun lar düzeyinde kardeşlik bunu gerektirir,kardeşlk varasa gerisi tefaurattır eger varsa
    Cevapla
  • Uğur Yazıcı 8 yıl önce Şikayet Et
    Kurban oldun Selahaddin Eyyubiye,o hergün 5 vakik Allahın huzurunda Namaz a dururdu..
    Cevapla
  • Aziz 8 yıl önce Şikayet Et
    Bırak bu felsefeyi zafer.... Suriyede degil vatanımda yaşıyan bir kürd olarak sitem ediyorum ,,, hemen bölücülük yapıp pkk ya baglama .Anayasada kürd yok, müfredatta kürd yok , böyle kardeşlik olmaz ,bu yanlışlara ragmen , devletime küs olabilirm, ama isyankar olmam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı