Markar Esayan: 100 yıldır bunu bekliyorduk

AK Parti'nin İstanbul Milletvekili Adayı Ermeni gazeteci Markar Esayan, 100 yıl sonra devlet aklının değiştiğini söyledi.

Markar Esayan: 100 yıldır bunu bekliyorduk
Markar Esayan: 100 yıldır bunu bekliyorduk
GİRİŞ 21.04.2015 12:17 GÜNCELLEME 21.04.2015 12:17
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

AK Parti'nin İstanbul Milletvekili Adayı Ermeni gazeteci Markar Esayan, 1915 olaylarına ilişkin, "Türklerin doktoru Ermeniler, Ermenilerin doktoru da Türklerdir. Gerçekten biz şifamızı yabancı parlamentolarda bulamayız. Bu acının yaşandığı topraklarda kendi komşularımızla acıları paylaşarak iyileşebiliriz" dedi.

Esayan, AA muhabirine, 1915 yılı olaylarını ve Davutoğlu'nun buna ilişkin mesajını değerlendirdi.

Davutoğlu'nun açıklamasının, bu olaylara en sağlıklı yaklaşım olduğunu belirten Esayan, şunları söyledi:

"Türkiye 100 yıl aradan sonra eski devlet aklından uzaklaştı. Daha vicdani ve insan merkezli, Ermenileri de Osmanlı'nın kayıpları arasında gören bir vicdani tavır alınmıştır. Ermenlerin 100 yıldır kendi yurdumuzda devletten beklediği tavırdı bu. Bu anlamda bunun değeri bizim için kelimelerle ifade edilemez. Çünkü bunun yasını yaşayamamıştık, bu yasımızı şimdi bitirip kayıplarımızı anma borcumuzu yerine getireceğiz."

YORUMLAR 6
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Yeni Türkiye bu olsa gerek Akifin şu dizelerini hatiratirim Gelenin keyfi için geçmişe kufredemem başka söze gerek yok
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Terbiyesizleşmeye gerek yok yorumcular, sizin probleminizde bu zaten ; size en yakın olandan hıncınızı çıkarmak. Markar bey aklı selim Ermenilerdendir. Diyaspora Ermenileriyle Türkiye Ermenilerini veya Ermenistan Ermenilerini birbirinden ayıramayanlar aradaki farkı görmeyenler yorum yazıyorlar. Bilmiyorsanız susun bari. Not: Erzurumluyum ve Ermenistan konusunda sizden de fersah fersah ilerdeyimdir.
    Cevapla
  • abdurrahman Serdar . 8 yıl önce Şikayet Et
    Benim teyzemin beyinin sülalesini Rus ve İngiliz oyununa gelen, içli dışlı oldukları komşuları (Ağrı'da) Ermeniler öldürmüştür. Antep harbinde (çeteler) arasına sızan Ermeniler, askeri arkadan vurmuştur. Bu ihanetler karşılıksız kalır mı ? Markar Esayan'ı makul buluyorum, Ermeniler şarlatanlığı bırakıp, samimiyet masasına oturmalılar. Halep'teki Antep ve Maraş Ermenileri samimi itirafta bulunuyor, nedamet duyuyor, zaman zaman. İnsan olana yakışan budur. Herkesin hayrına olur. Makul düşünen kürtler gibi. Bediüzzaman'ın çok güzel sözlerinden biri : "Daima müsbet hareket. ...Güzel düşünen hayatından lezzet alır". Hakiki İslam (tarih boyu) saadet kaynağıdır.
    Cevapla
  • dayı 8 yıl önce Şikayet Et
    esayan birazda toplu türk mezarlarından bahseeedeydin
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Ben ermeni değilim ermeniler abd ve rusyanın ingilterenin oyununa gelmemiş olsalardı bu gün bunları konuşmak yerine ermeni komşularımızla kahvehanede okey oynuyor olurduk ama maalesef bu acılar yaşandı bu günse hala ermeniler diğer devletlerin çıkarları doğrultusunda hareket ederlerse tarihde devleti olmayan milletler sınıfında yer almaya mahkum olurlar yok olan oldu şimdi önümüze bakalım derlerse daha yaşanabilir bir dünyada kendi değerleir ile hayatın merkezinde yer alırlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü