Müezzinoğlu: Dünyanın hayretle izlediği...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun 7 Haziran seçimlerinin öneminden bahsederken AK Parti'nin hizmetlerini anlattı.

Müezzinoğlu: Dünyanın hayretle izlediği...
Müezzinoğlu: Dünyanın hayretle izlediği...
GİRİŞ 25.04.2015 15:40 GÜNCELLEME 25.04.2015 15:40

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bütün oyunlar, siyasi istikrarı bozmak üzerine kuruluyor. 'Bu istikrarı nasıl bozarız, istikrar bozulunca Türkiye ile eskiden olduğu gibi nasıl çelik çomak oynar gibi oynarız' diye uğraşıyorlar ama artık AK Parti var, milletle beraber yürüyen AK Parti kadroları var" dedi.

Müezzinoğlu, Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde bir otelde, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin seçim atmosferine girdiğini hatırlatarak, bunun herkes için hayırlı olmasını diledi.

7 Haziran Pazar günü yapılacak seçimin, diğerlerine göre ayrı ve tarihi önemi bulunduğunu vurgulayan Müezzinoğlu,

''Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, genç cumhuriyetin dışında vasiyet olarak bıraktığı iki de cümle var. Birincisi 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.' Biz, milletle beraber bir yolculuk yapıyoruz. Milletin değerlerine sahip çıkan bir siyasi anlayışın mensuplarıyız. Kurulduğumuz günden bu yana egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu bir anlayışla yürüyoruz. İkinci cümle ise 'Bu millete, muasır medeniyet seviyesinin üzerinde bir yer yakışır.' Dolayısıyla muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki bir hedefe koşmalıyız. O nedenle '2023' diyoruz. Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'üncü yıl dönümünde Türkiye ve Türk milletini farklı bir noktaya, hak ettiği o güçlü noktaya taşımak gibi bir sorumluluğumuz var. Onun için gece gündüz çalışıyoruz" diye konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, 12 yıldır gece gündüz demeden çalıştıklarını ve dünyanın hayretle izlediği hizmetleri Türk halkına sunduklarını belirterek, sağlık alanındaki gelişmelere değindi.

Müezzinoğlu, "13-14 yıl önce bu salonda birilerine 'Bizim ambulans helikopterlerimiz, uçaklarımız olur mu?' diye sorsaydık, 'Hadi git oradan ya, biz hastanede ilacı zor buluyoruz. Fakirimiz fukaramız doktora ulaşamıyor. Hastanede hizmet almak hayalken ambulans uçak da ne oluyor, onu ancak Almanlar, İngilizler başarır' derdi. 'Gelişmiş ülkelerde ne varsa bu milletin de o hakkı vardır ve o hizmetleri bu millete sunacağız' dedik. Gelişmiş ülkelerin milletleri neyi başarıyorsa bizim milletimiz de başarır" değerlendirmesinde bulundu.

- Siyasi ve ekonomik istikrar

Türkiye'nin daha kat edecek çok mesafesinin bulunduğunu, milli irade ile onun hak ve hukuku, sandığın iradesi ve bununla tecelli eden siyasi istikrarın önemine dikkati çeken Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Bugün bütün bu başarıları elde ettiysek, geleceğe ait büyük hedefler ve hayaller kurabiliyorsak siyasi istikrara borçluyuz. Siyasi istikrar ekonomik istikrarı, ekonomik istikrar da büyümeyi, kalkınmayı ve başarıyı getirdi. Dikkat ederseniz bütün oyunlar, siyasi istikrarı bozmak üzerine kuruluyor. 'Bu istikrarı nasıl bozarız, istikrar bozulunca Türkiye ile eskiden olduğu gibi nasıl çelik çomak oynar gibi oynarız' diye uğraşıyorlar ama artık AK Parti var, milletle beraber yürüyen AK Parti kadroları var. Milletimizle beraber olmaktan mutluyuz, onurluyuz, gurur duyuyoruz. Bugünlere milletle beraber geldik. Yeter ki milletle olan gönül bağını her geçen gün güçlendirelim."

Müezzinoğlu, "Milletin bir evladıyız, milletin geleceğine karşı hedefleri ve hayalleri olan kişiler olarak milletimizin daha çok desteğini Gelibolu ve Çanakkale'den de bekliyoruz. İnşallah Türkiye, 7 Haziran akşamı çok farklı bir geceyi yaşayacak, 8 Haziran sabahına çok farklı kalkacak. O yine hedeflere koşan, istikrarıyla, milli iradenin verdiği güçle gelişen, büyüyen, dünyaya 'Ben de milletçe varım' diyen güçlü bir Türkiye'yi inşallah hep birlikte oluşturacağız" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, konuşmasının tamamlamasının ardından, katılımcılarla bir süre sohbet etti. Müezzinoğlu, salonda bulunan bedensel engelli Mücahit Günaydın'a da engelli bisikleti alınması konusunda yetkililere talimat verdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İBAN kiralamaya ağır cezalar geliyor! Maliye geniş çaplı çalışma başlattı
Seçim sonrası ilk kabine toplantısı! İşte masadaki 4 kritik başlık! Gözler Erdoğan'da