Bakan Eroğlu: Hançer yarası gibiydi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kırklareli'ndeki 6 tesisin açılış töreninde konuştu.

Bakan Eroğlu: Hançer yarası gibiydi
Bakan Eroğlu: Hançer yarası gibiydi
GİRİŞ 28.04.2015 14:30 GÜNCELLEME 28.04.2015 14:30

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Biz büyük bir milletiz. Şanlı bir bayrağımız var. IMF'ye 23,5 milyar dolar borcumuzu ödedik. Hatta şu anda IMF'ye 5 milyar dolar borç vermek için Merkez Bankası'yla IMF arasında protokol imzalandı. Nereden nereye" dedi.

Eroğlu, Vilayet Meydanı'nda düzenlenen 19 tesisin temel atma ve 6 tesisin açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde Yıldız Dağları'nı delerek İstanbul'a su götürdüklerini söyledi.

"BİR ŞİİR YÜZÜNDEN MAHKUM OLDU"

Kırklareli'ne ayrı bir gönül bağları bulunduğunu belirten Eroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde okuduğu bir şiir nedeniyle hapse mahkum edildiğini ve cezasını Pınarhisar Cezaevi'nde çektiğini anımsattı.

"SİZE VEFA BORCUMUZ VAR"

"Sayın Cumhurbaşkanımıza 'muhtar olamazsın' dediler ama Allah'a şükürler olsun ki cumhurbaşkanı oldu" diyen Eroğlu, Kırklareli'ne vefa borçları olduğunu kaydetti.

TÜRKİYE NEREDEN NEREYE GELDİ

Güzel hizmetler yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini anlatan Eroğlu, "Türkiye'de muhteşem hizmetlere imza atılıyor. 12-13 yıl öncesini düşünürseniz, Türkiye'nin hali neydi, nereden nereye geldi. Filim şeridini geriye sararak bir düşünün. 2002'de dövizimiz yoktu, Merkez Bankası tamamen boşalmıştı. Memur maaşlarının ödenebilmesi için gidilmedik kapı kalmadı. Paramızın yanında altı sıfır vardı. Bu bize yakışır mı? Hançer yarası gibi bir sızı meydana getiriyordu. Allah'a şükür hükümetimiz paradan altı sıfırı atarak, değerli bir para haline getirdi" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"