Demirtaş: Allah Kürtçe bilmiyor mu?

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Türkçe dışında hutbe veremezsin diyor Diyanet. Niye Allah Kürtçe bilmiyor mu?" dedi.

GİRİŞ 01.05.2015 08:00 GÜNCELLEME 01.05.2015 08:07
Bu Habere 110 Yorum Yapılmış

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CNN TÜRK'te katıldığı programda Diyanet İşleri Başkanlığı'nı eleştirerek "Devlet konuşacağı dili belirliyor. Türkçe dışında hutbe veremezsin diyor Diyanet. Niye, Allah Kürtçe bilmiyor mu? İngilizce bilmiyor mu? Kendi yarattığı dili anlamıyor mu Allah? Sen niye engelliyorsun Diyanet olarak?" dedi. Demirtaş, canlı yayında Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Mehmet Kaya Kurt'un resmi bir yazısını okuyarak sert sözlerle yüklendi.
 

"DAVUTOĞLU KOLTUĞU GÖREMEYECEK" İDDİASI

Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 7 Haziran'daki genel seçimlerden sonra "Davutoğlu rahatlayamayacak. Seçimden sonra koltuğu göreceğini düşünmüyorum" iddiasında bulundu.

YORUMLAR 110
  • şefika 8 yıl önce Şikayet Et
    Adamın ne niyette olduğu belli işte. Bir de bazıları buna düşünce özgürlüğü filan diyor ya ne vahim bir tablo olduğu bundan bile belli. Allah ülkemizi bunun gibi adamlardan ve bu adamın söylediklerini haklı bulanlardan bizi korusun.
    Cevapla
  • metin 8 yıl önce Şikayet Et
    Kürtlerin yogun yasadigi yerlerde hutbenin arapca okunmasi zorunlu olan yerler disinda kürtce yapilmasi makul ve diyanetin bu konuda calisma yapmasi dusunulmesi gerekir kanaatindayim
    Cevapla
  • şahid 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah senide senin kalbinden geçenleri de neler düşündüğünü neler yapacağını da çok iyi bilendir. Şüphesiz Allah zalimleri sevmez. .
    Cevapla
  • Aciz kul... 8 yıl önce Şikayet Et
    Hazreti Allah şüphesiz her şeyi bilen, gören ve işitendir. Din konularında konuşurken ağızdan çıkan sözlere dikkat etmek lazım. Bilir bilmez konuşmak insanı felakete sürükleyebilir maazallah...
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni vatandaşlarımızın allah anlayışı müslümanlarınkinden farklı. bu yüzden yadırgıyoruz aslında birader. demirtaşın inanç çıkışları kendi inancına göre normal görünüyor demokrasi adına hoşgörülü olacağız AMA FIRSAT VERMEYECEĞİZ.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı