Diyarbakır'da dikkat çeken Erdoğan pankartları

Bugün Diyarbakırlılarla buluşacak Cumhurbaşkanı Erdoğan için kentin girişine "Amed sana, sen Amed'a aşıksın" yazılı afiş asıldı.

Diyarbakır'da dikkat çeken Erdoğan pankartları
Diyarbakır'da dikkat çeken Erdoğan pankartları
GİRİŞ 02.05.2015 15:41 GÜNCELLEME 02.05.2015 15:47
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da düzenleyeceği mitingin ardından Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret edip etmeyeceği merak uyandırdı. Dün DBP'li belediyelerin yaptığı 'Erdoğan karşılanmayacak ve ağırlanmayacak' açıklamasının ardından belediye önünde hazırlıklara başlanması dikkat çekti. Erdoğan, Diyarbakır ve Batman'da toplu açılış töreninde konuşacak.
 

AÇILIŞ SONRASI ZİYARETLERDE BULUNACAK

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın ise saat 17.30'da bir köyde şenliğe katılacağı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreni için Diyarbakır'da saat 17:00'da mitinge katılacak. İstasyon Meydan'ında vatandaşlarla buluşacak olan Erdoğan'ın, açılış sonrası ziyaretlerde bulunması bekleniyor.

DBP: EŞ BAŞKANLAR AĞIRLAYACAK

Dün akşam saatlerinde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Recep Tayip Erdoğan 2 Mayıs günü Batman, Diyarbakır ve Siirt'e gelmekte, bu kentlerde belediye başkanlıklarını da ziyaret etmek istemektedir. Recep Tayip Erdoğan'ın Kürt sorunu, çözüm ve barış sürecine yönelik son dönemde yaptığı açıklamalar nedeniyle, yine Tayip Erdoğan'ın maalesef Cumhurbaşkanı olma yerine siyasi parti lideri gibi hareket etmesi ve açılış programı adı altında seçim süreci kapsamında AKP propagandası için kentlere geliyor olması nedeniyle bu kentlerde partimizin belediye eşbaşkanları karşılama programlarına katılmayacak ve ağırlamayacaklardır" denildi.

BELEDİYE ÖNÜNDE ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Yapılan açıklamaya rağmen sabah saatlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde demir bariyerler ve temizlik çalışmalarının yapıldığı görüldü. Erdoğan'ın muhtemel ziyaretinde ise Belediye Eşbaşkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı'nın Bağlar ilçesine bağlı Batıçanakçı köyünde şenliklere katılması bekleniyor.

"AMED SANA, SEN AMED'A AŞIKSIN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kenti ziyareti öncesi temizlik ekipleri çalışmalarını hızlandırırken, kentin birçok noktasında Türkçe ve Kürtçe afişler asıldı. Afişlerden birinde "Amed sana, sen Amed'e aşıksın" yazısı dikkat çekti.

YORUMLAR 17
  • OĞUZHAN 8 yıl önce Şikayet Et
    Hucurat suresi 13. ayet:''Ey insanlar! Biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışasınız diye sizi milletlere, kabilelere ayırdık. Haberiniz olsun ki, Allah katında en şerefliniz, en takvalınızdır. Muhakkak ki, Allah, bilendir, herşeyden haberdardır.'' Burada da görüldüğü gibi ırkçılık yapmamamız buyrulmuştur. Ben hem Türk'ün ırkçısını hem Kürt'ün ırkçısını sevmem! Türkçülük yapmaya gelince hep şunu düşünürüm. Atalarımız İslam'a hep sahip çıkmış. Onun yayılması için uğraşmış. İşte bu beni gururlandırır. Bir müslümana da normal bir şeymiş gibi Türkçülük yapması yakışmaz...
    Cevapla
  • can 8 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan dan daha iyisini bulla bilirseniz söyleyin başkaları yarısını yapmadan batar
    Cevapla
  • Cihat 8 yıl önce Şikayet Et
    Firaun ırkçı olduğu icin son nefeste iman etmesi kabul görülmemiş Allahım tarafından tum kurt ve türk milliyetçilere dikkat cekerim
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Amed ismi Roma Dönemi'nden kalma bir isimdir. Amida'dan gelir.
    Cevapla
  • evladi osmanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    evliya çelebi seyahatnamesinde diyarbakır amed diye geçer duyurulur
    Cevapla
  • mısafır 8 yıl önce Şikayet Et
    doğru diyon kardeş diyarbakır ismi 90 yıl önce verilmiş.öncesi amed..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık