Bakan Yıldız: Siz kimi tehdit ediyorsunuz?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, HDP eş başkanı Selehattin Demirtaş'a yüklendi.

Bakan Yıldız: Siz kimi tehdit ediyorsunuz?
Bakan Yıldız: Siz kimi tehdit ediyorsunuz?
GİRİŞ 03.05.2015 12:35 GÜNCELLEME 03.05.2015 12:35
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Siz kime hizmet ediyorsunuz? 'Biz eğer barajı aşamazsak sivil itaatsizlik yaparız' diyerek kimi tehdit ediyorsunuz. Biz öyle tehditlere kansaydık bu günlere gelemezdik" dedi.

Yıldız, Nevşehir'in Avanos ilçesinde seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmada, 7 Haziran seçimlerinde Türkiye'deki ortalamanın çok daha üzerinde oy almasını bekledikleri Nevşehir'de AK Parti seçim bürolarının çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

SEÇİMLER İÇİN TAVSİYE

Sadece AK Partililerin değil, AK Partili olmayanların da bu bürolara davet edilerek onlarla iletişim kurulması tavsiyesinde bulunan Yıldız, bu sayede oy potansiyelinin arttırılması gerektiğini vurguladı.

"SEN NASIL CUMHURBAŞKANINI KARŞILAMAZSIN?"

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretinde karşılamaya gelmemesini eleştiren Yıldız, "Doğru değil ama hadi başbakana siyasi kimlik diye gelmiyorsun ama bu ülkenin cumhurbaşkanını karşılamaya gelmemek bir yapının, insanın çözüm sürecinde ne kadar samimi olduğu konusunda önemli bir göstergedir bunları çok iyi takip etmemiz lazım" şeklinde konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Barajı aşamazsak sivil itaatsizlik yaparız" yönündeki sözünü hatırlatan Yıldız, şöyle devam etti:

"SİZ KİMİ TEHDİT EDİYORSUN?"

"Ne yapacaksınız devlete karşı baş mı kaldıracaksınız, amacınız nedir açıkça söyleyeceksiniz. Şirinlik yaparak, şirin görünmeye çalışarak halkımızı, vatandaşımızı aldatamazsınız. Biz çözüm sürecinde samimiyiz çünkü hiçbir anne ağlamasın diyoruz. Bu ülke 30 yıl boyunca çok çekti. 300 milyar liradan daha fazla tespit edilmiş hasarı bırakın bir kenara canlar gitti, şehitler verdik. O yüzden her bir ailenin kendi içinde hissettiği yapıyı korumamız lazım. Bunu çözüm süreciyle birlikte nihayetlenmesi sonlanması gerekiyor. Burada yalnızca sözleriyle değil hareketleriyle çekilenler büyük zarar göreceklerdir. AK Parti Hükümetimiz çözüm sürecinin sonuna kadar arkasındadır ve bunun takipçisi olacaktır. Ama eğer siz bir Kürt vatandaşı diye bizim vatandaşımıza giden elektrik direğini, baraj inşaatında çalışan iş makinelerini bombalıyorsanız, oradaki havaalanı inşaatında kullanılan iş makinelerini çalışmaz hale getiriyorsanız kusura bakmayın burada oturup düşünmek gerekiyor. Siz kime hizmet ediyorsunuz? 'Biz eğer barajı aşamazsak sivil itaatsizlik yaparız' diyerek kimi tehdit ediyorsunuz. Biz öyle tehditlere kansaydık bu günlere gelemezdik.

YORUMLAR 2
  • Hüseyi Şahin 8 yıl önce Şikayet Et
    HDP nin Abdullah öcalandan başkasına itaat ettiğini yok zaten. Bir de dışarıdan ülkeyi karıştıranlara itaat ediyor. Bunların bu ülke insanına bir karı yok. Kürt, Türk, kim varsa bunlar yüzünden eziyet çekiyor.
    Cevapla
  • Erzurumlu 8 yıl önce Şikayet Et
    Adam gibi adamsin bakanim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!