Valiliğini yaptığı şehre Bakan olarak geldi

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, 3 yıl 8 ay vali olarak görev yaptığı Erzurum’a yaklaşık 2 yıl sonra bakan olarak geldi.

Valiliğini yaptığı şehre Bakan olarak geldi
Valiliğini yaptığı şehre Bakan olarak geldi
GİRİŞ 06.05.2015 15:28 GÜNCELLEME 06.05.2015 16:02

Bakan Öztürk, Erzurum’da 9’ncu Seçim Güvenliği Bölge toplantısına başkanlık yaparak alınacak tedbirleri açıkladı. Seçim güvenliği tartışmalarını değerlendiren İçişleri Bakanı Öztürk: "medeni ülkelere örnek olabilecek uygulama tecrübesine sahibiz" dedi.

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Emniyet Genel Müdürlüğü daire başkanları, Ardahan, Artvin, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Iğdır, Kars Vali, emniyet müdür ve jandarma komutanlarıyla birlikte Polisevinde Seçim Güvenliği Bölge Toplantısına katıldı. İçişleri Bakanı Sebehattin Öztürk, 3,5 yıl valilik yaptığı Erzurum'a tekrar gelmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Milletvekili genel seçimlerinde alınacak tedbirlerin kararlaştırıldığı ilk toplantıyı Bursa'da yaptıklarını söyleyen Sebahattin Öztürk, 9'uncusunu da Erzurum'da gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Bakan Öztürk, amaçlarının huzur ve güven içerisinde halkın hür iradesinin seçim sandıklarına yansımasını sağlamak olduğunu vurguladı.

Toplantıya katılan 7 ilde yaklaşık 1 milyon 190 bin seçmenin olduğunu, seçmenlerin sorun yaşamadan siyasal tercihini gerçekleştirmesini temin etmeyi hedeflediklerine dikkati çeken Bakan Sebahattin Öztürk bölge valiler toplantısının açılışında şunları söyledi:

"Siyasi partilerirmizin ve adaylarımızın yasalar çerçevesinde siyasi faaliyette bulunması için her türlü kolaylığı sağlamak ve güvenlik önlemlerini almak, böylece örnek teşkil edecek bir seçim sürecini gerçekleştirmek istiyoruz. Halk iradesini adil, şeffaf ve hür bir şekilde yapılan seçimler yoluyla tecelli edilebilen, imkanı çağdaş demokrasilerin en önemli özelliğidir. Haklı bir gururla ifade edebiliriz ki bu anlamda ülkemiz çağdaş, medeni ülkelere örnek olabilecek düzeyde bir sisteme ve uygulama tecrübesine sahiptir. Çok partili hayata geçişten bu yana genel seçimleri, senato seçimleri, yerel seçimler, referandum ve cumhurbaşkanlığı olmak üzere birçok kere seçim gerçekleştirilmiş ve hepsinden yüz akı ile çıkılmıştır. Seçimlerin hür ve demokratik bir şekilde yapılması için güvenli bir ortam sağlanması büyük önem arz etmektedir. Halkımızın iradesinin hiçbir baskı ve etki halinde kalmadan hür bir şekilde sandığa yansıması için hükümetimiz ve bakanlığımız bundan önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de her türlü güvenlik tedbirini alma konusundaki hususunu büyük bir titizlikle sürdürmektedir. Seçim döneminde güvenlikle ilgili konuların takibi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Bakanlık Acil Afet Yönetim Merkezinde seçimle ilgili merkezler oluşturulmuştur. Bu toplantıda genel tedbirler görüşülecek. Ayrıca her şehrin kendi şartlarına göre ilave tedbirleri uygulanacaktır. Sözlerime seçim sürecinde herkesin barış içinde yarış anlayışıyla hareket etmesini hatırlatarak son verirken toplantımızın verimli ve faydalı olmasını temenni ediyorum. Seçimlerin huzurlu geçmesini ve milletimiz için hayırlı sonuçlar getirmesini temenni ediyorum."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…