Kurtulmuş: İhanetin bedelini ödeyecekler

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, MİT'e ait tırların durdurulması soruşturmasına ilişkin, 'İhaet içinde olanlar bedelini ödeyecek' dedi.

Kurtulmuş: İhanetin bedelini ödeyecekler
Kurtulmuş: İhanetin bedelini ödeyecekler
GİRİŞ 07.05.2015 12:08 GÜNCELLEME 07.05.2015 12:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, MİT'e ait tırların durdurulması soruşturması kapsamında, eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, eski Adana İl Jandarma Komutanı Özkan Çokay, savcılar Özcan Şişman, Aziz Takçı ve Ahmet Karaca hakkında, Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği tutuklamaya yönelik yakalama kararını değerlendirdi.
 

Herkesin sorumluluk sınırının belirlendiğini ifade eden Kurtulmuş, "Burası bir muz cumhuriyeti değil. Burada yasa var, anayasa var, burada herkesin yetki ve sorumlulukları bellidir. 'Ben falancı gruba bağlıyım, falanca emir komuta içinde hareket ediyorum ve devletin işleyişi dışında bir işleyişim var' derseniz bunun bedelini ödersiniz. Herkes ne yapacaksa, bunu yasalar önünde yapacak. Yaptıklarının hesabını da yasalar önünde verecek" diye konuştu.

Kurtulmuş, "Türkiye Cumhuriyeti savcıları kendi başlarına, kendilerine iş çıkartarak Türkiye'nin, MİT'in gizlilik içinde yapılan bir operasyon ve insani yardımın Suriye'deki Türkmenlere gönderilmesi operasyonunda akıl almaz şekilde MİT tırlarının önünü kestiler, bastılar, hatta oradaki askeri imkanları kullanarak bunları yaptılar" dedi.

"Hiçbir şekilde yetkisi olmadan bunları yapmaya kalktılar"

O zaman hep "bunun amacı nedir?" diye sorduklarını belirten Kurtulmuş,  şunları söyledi:

"Türkiye'yi uluslararası savaş suçları mahkemesine mi götürmek istiyorsunuz, Türkiye'yi birtakım kaos ve kriz ortamlarına mı düşürmek istiyorsunuz? Hiçbir şekilde yetkisi olmadan bunları yapmaya kalktılar. Tabii ki Türkiye'yi birtakım kriz ve kaos ortamlarına sokmak isteyenler, bunun bedelini her türlü ödeyeceklerdir. Bunları mahkemelerde ödeyeceklerdir."

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Türkiye'nin, artık hiç kimsenin yaptığı yanlışın yanına kar kaldığı bir ülke olmadığını vurgulayarak, "O eski dönemdeydi. Kapalı kapılar arkasında birileri, birilerini görevlendiriyor ve o insanlar istediklerini yapıyor ve yaptıkları yanına kar kalıyordu. Artık bu Türkiye, o Türkiye değildir" diye konuştu.

YORUMLAR 1
  • harun 8 yıl önce Şikayet Et
    devlet ona ihanet odanın ihanetini cezasız bırakmamalı. acıma duygusu olmadan gereken yapılsın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...