Şentop: O vaatleri çöpe atın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, muhalefetin vaatlerinin içi boş olduğunu söyledi.

Şentop: O vaatleri çöpe atın
Şentop: O vaatleri çöpe atın
GİRİŞ 07.05.2015 13:46 GÜNCELLEME 07.05.2015 13:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, milletin bugüne kadar ihtiyacını giderecek bir parlamento oluşturduğunu belirterek, "Bu seçimlerde milletin ihtiyacı; yeni anayasa ve bunu tek başına yapacak bir AK Parti çoğunluğu. Milletimiz 7 Haziran'da yeni anayasa ihtiyacına cevap verecek ve bizi yeni anayasayı tek başına yapacak çoğunlukla parlamentoda bulunduracak" dedi.

AK Parti Beylikdüzü İlçe Teşkilatı üyeleriyle ilçedeki bir tesiste düzenlenen etkinlikte bir araya gelen Şentop, yerel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kazandıkları başarının, 7 Haziran'daki seçimi de olumlu etkileyeceğini söyledi.

HAKAN FİDAN OLAYI...

Şentop, 2002'de ekonomik kriz nedeniyle AK Parti'nin iktidara geldiğini savunanların 2007'de, 2009'da yanıldığını dile getirerek, 2011 seçimleriyle beraber AK Parti'nin muhalefet liderini değiştirme, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılması, muhalefet partilerinin ittifak yapması gibi girişimlerle zayıflatılmak istenildiğini anlattı.

"BU VAATLERİ ÇÖPE ATIN"

Siyasi partilerin vaatlerinden bahseden Şentop, "Bir siyasi partinin genel başkanı 'Ben tek başıma iktidar olacağım' diyorsa o partinin vaatlerini ciddiye almak gerekiyor. Eğer anketler yüzde 1 gösterse bile. Ama bir partinin genel başkanı tek başına iktidar olacağına inanmıyorsa, bunu söylemiyorsa, hatta olamayacağına inanıyorsa bunun vaatlerini hiç okumadan kitabı çöpe atmak lazım" diye konuştu.

Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Hedefim yüzde 35" dediğini kaydederek, "Yarısını alırsa öpüp başına koysun. Yüzde 17,5 ona fazla bile gelecek bu seçimde" ifadelerini kullandı.

Yüzde 35 oy ile iktidar olunamayacağını ifade eden Şentop, Kılıçdaroğlu'nun iktidar olamayacağı için noter belgeli vaatlerini hiçbir zaman yerine getiremeyeceğini aktardı.

"MESELE AK PARTİ'NİN OYLARINI TIRTIKLAMA"

Şentop, MHP'nin ve HDP'nin de tek başına iktidar olma amacı taşımadığını kaydederek, bu partilerin AK Parti'nin oylarını düşürme ve tırtıklama, milletvekili sayısını azaltma amacı taşıdığını söyledi.

Muhalefet partilerinin AK Parti'nin yeni anayasayı yapma amacının önüne geçmeye çalıştığını ifade eden Şentop, kendi amaçlarının ise "yeni anayasayı yapacak çoğunluğu sağlamak" olduğunu dile getirdi.

YORUMLAR 1
  • Keriman 8 yıl önce Şikayet Et
    Zavallı Kılıçdaroğlu millet ona inanmıyor ne yapsın.notere gideyim de belki güven kazanırım diye çırpınıyor.Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz,şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı
Bakan Şimşek: Cari açıktaki düşüş orta vadeli programımızın çalıştığını gösteriyor