AK Partili Gül: HDP barajı aşamıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül HDP'nin barajı geçemeyeceğin söyledi.

AK Partili Gül: HDP barajı aşamıyor
AK Partili Gül: HDP barajı aşamıyor
GİRİŞ 12.05.2015 16:59 GÜNCELLEME 12.05.2015 17:13
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, HDP'nin seçim barajını geçip geçmeyeceğiyle ilgili, "Tabi ki milletin takdiridir, ama şuanda barajı aşacaklarına ilişkin bir motivasyon, sahada bir karşılık göremiyorum" dedi.

Gül, A Haber Televizyonu'nda konuk olduğu programda, 7 Haziran'da yapılacak seçimler ile gündemdeki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

"MİLLETİMİZ AK PARTİ DİYOR"

Muhalefetin koalisyon hevesine milletin sandıkta izin vermeyeceğine inandığını belirten Gül, "HDP'li bir milletvekilinin içişleri bakanı olduğunu, MHP'li bir milletvekilinin çözüm sürecinden sorumlu bir bakan olduğunu, CHP'li bir milletvekilinin de diyanet işlerinden sorumlu bir bakan olduğunu düşünsenize. İmam hatipler kapanacak, çözüm süreci baltalanacak, bin yıllık birliktelik bozulacak, molotoflar kıyamet gibi yağacak. Böyle bir Türkiye asla istenir gibi değil. Zaten milletimiz bunu tahayyül bile edince istikrara, AK Parti'nin devamı yönünde kararlılığını ortaya koyuyor" diye konuştu.

"ANKETLERİMİZE GÖRE HDP BARAJI AŞAMIYOR"

AK Parti'nin yaptırdığı anketlere göre, HDP'nin barajı aşamadığını bildiren Gül, "Eş başkanlar gibi çalışan Kılıçdaroğlu ve Demirtaş'ın söylemlerinin Anadolu'da çok tepki gördüğünü" savundu.

"Tabi ki milletin takdiridir, ama şuanda barajı aşacaklarına ilişkin bir motivasyon, sahada bir karşılık göremiyorum" diyen Gül, HDP'nin barajı aşması ya da aşmaması halinde milli iradenin verdiği karara herkesin saygı göstermesi gerektiğini ifade etti.

Abdülhamit Gül, HDP'nin baraj altında kalması haline, barajın altında kalan ilk parti olmayacağını belirterek, "Daha önce CHP, ANAP, Doğru Yol Partisi de kaldı. Madem partiyle giriyorlar, bu riski alınca sonuçlarına katlanacaklar. Ama 'barajı aşamazsak 7 Haziran akşamında şöyle olur, böyle olur' gibi tehditlere kimse başvuramaz. Devlete, kamu düzenine kimse başkaldıramaz. Yeni Kobani meselelerine Türkiye'de asla kimse izin vermez" diye konuştu.

YORUMLAR 6
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir kenara yazın; Kararsızların dağıtılmadan önceki hali: AKP 38, CHP 26, MHP 17, HDP ~13 diğerleri toplamı 6
    Cevapla
  • vaaaaay rüyaya bak 8 yıl önce Şikayet Et
    vaaaay rüyaya bak
    Cevapla
  • kartal 8 yıl önce Şikayet Et
    ben hdp nin yerinde olsam siyasete girmem bırakırım ne siyaseti
    Cevapla
  • serhat 8 yıl önce Şikayet Et
    Allahın izni ile barajı aşacak.Sizde göreceksiniz...
    Cevapla
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    barajin altina kaldiginiz an üstüne beton atmali.
    Cevapla
  • ses 8 yıl önce Şikayet Et
    Hdp barajın altında kalır inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!