Eroğlu'ndan önemli 'Su' açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, barajların doluluk durumuyla ilgili konuştu.

Eroğlu'ndan önemli 'Su' açıklaması
Eroğlu'ndan önemli 'Su' açıklaması
GİRİŞ 13.05.2015 15:58 GÜNCELLEME 13.05.2015 15:58
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, barajların bu mevsimde bile yüzde 50-75 dolu olduğunu belirterek, "Sulamalarda yeterince suyumuz var hatta fazla suyumuz bile var. İçme ve kullanma suyunda bir problem yok" dedi.

AK Parti Sandıklı Seçim İrtibat Bürosu'nun açılış törenine katılan Eroğlu, daha sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"İÇME VE KULLANMA SUYUNDA PROBLEM YOK"

Eroğlu, bir gazetecinin sorusu üzerine, ülke genelinde barajların yeterince dolu olduğunu söyledi.

Su sıkıntısı bulunmadığını ifade eden Eroğlu, "Geçen seneki kuraklığa rağmen İstanbul, Bursa, İzmir, Kocaeli, Mardin ve Kars gibi illere su sıkıntısı çektirmeden su verdik. Şu anda barajlarımız bu mevsimde bile yüzde 50-75 dolu. Sulamalarda yeterince suyumuz var hatta fazla suyumuz bile var. İçme ve kullanma suyunda bir problem yok. Allah'a şükür bu sene yağışlı mevsim" diye konuştu.

"TARIMDA DÜNYADA 7. OLMAMIZIN SEBEBİ: SULAMA"

Geçen yıl gerekli önlemleri aldıklarını anlatan Eroğlu, A, B ve C planlarını uygulayıp büyük şehirleri susuz bırakmadıklarını vurguladı. Bunu, yaptıkları barajlar ile içme suyu ve sulama tesislerine borçlu olduklarını anlatan Eroğlu, "Yani suyu biriktirmeseydik, bu derece su veremezdik. Suları biriktirdik, bin günde bin gölet sulamasını gerçekleştirdik. 268 barajın inşaatını yaptık. Şu anda 6 milyon hektar alanı sulayacak sulama tesislerimiz var. Dünyada tarımda 7'nci sıraya yükseldiysek bunu tamamen sulamaya borçluyuz" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 2
  • adı tarım 8 yıl önce Şikayet Et
    avrupada 4. dünyada 7. olan tarım ülkesinde en büyük enflasyon gıda ürünlerinde nasıl oluyor? tarımın temel maddesi patatesi bile ithal etmekten bahsediyoruz. yurtdışına gönderdiğimiz tarım ürünleri ilaçlı, böcekli, zararlı diye geri gönderiliyor. sonra onları yurtiçinde tüketiyoruz. aileler tarım ürünlerinin pahalılığından yeteri kadar beslenemiyor. nasıl bir tarım ülkesi..?
    Cevapla
  • ben 8 yıl önce Şikayet Et
    samanımız bile yok nasıl tarımda 7. olmuşuz.stokçular sayesinde patatese vatandaş ulaşamıyor.tarım bitmiş. 2 trakya büyüklüğünde alanda tarım yapılmıyormuş.siz başka ülkeden sözediyorsunuz herhalde...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak