Davutoğlu: Menderes gibi şahadet baş göz üstüne

Başbakan Davutoğlu Demokrasi ve Özgürlük Adaları Temel Atma Töreninde konuştu; "Özgürlükler ya hep birlikte savunulur ya da kaybedilir" dedi

GİRİŞ 14.05.2015 12:11 GÜNCELLEME 14.05.2015 15:01
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu; Demokrasi ve Özgürlük Adaları Temel Atma Töreninde konuştu. Davutoğlu yaptığı konuşmada "Bu adada iki selefim var. Biri Fatin Rüştü Zorlu diğer Adnan Menderes.

Bu ada çok büyük acılara şahit oldu. Demokrat Parti kadroları milli iradenin sözcüsü oldu. Sandığın temsil ettiği milli irade namusumuzdur.

Özgürce seçime gidebilmek, Adnan Menderes ve arkadaşlarının bıraktığı emanetin en büyüğüdür. Menderes ve arkadaşları manen yanımızdadır ama onları yargılayanlar yoklar. Onları idam edenleri bıraktığı bir hatıra yok." dedi.

"Şimdi bir muhasebe zamanı" diyen Davutoğlu "Özgürleri onurlu biçimde savunmadığımı zaman ortaya çıkacak olumsuz sonuçları değiştirmek zor.

Bugün milli iradeye taahküm etme çabası var. Onlara karşı dimdik duruyoruz. Darbe mantığı ayrım gözetmeden gencecik bedenleri idama götürdüler.

Tüm bunlardan çıkarılacak ders özgürlükler ya hep birlikte savunulur ya da kaybederiz. Türkiye bir daha 27 Mayıs'ta olduğu gibi bir darbe görmeyecek.

27 Mayısın tekrerrür etmesine izin vermeyeceğiz. Adnan Menderes gibi bir şehadetle hayatımız sona erecekse başımız gözümüz üstüne.

Eğer milletin hakkını hukukunu savunurken ölüm tecelli edecekse şeb-iarus olarak kabul ederiz. İnandıklarımızdan taviz vermeyeceğiz.

Yargılamanın yapıldığı salon muhafaza edilecek. Burada bir müze gibi demokrasi bilinci oluşturulacak.

Darbeciler Bizans entrikası yaptıklarını bildikleri için bu sürgün adasına gönderdiler. Bir tek ağaç eksilirse yenisi konulacak.

Yeşil alan şimdikinden fazla olacak. Ada özgürlük ve demokrasi kavramları ile uyumlu olacak. Bu mekan barış görüşmeleri için, konferanslar için kullanılacak.

Yaşanan acılara hürmet esastır. Oteller kesinlik eğlence maksatlı etkinlik yapamayacak. Eğlenceye müsaade etmeyiz.

Hukuk fakülteleri gelsinler burada mezuniyet yapsınlar. Burası bittiğinde 27 mayısta Meclis burada toplansın özel bir celse yapalım. Niyetimiz düşmanlık üretmek değil.

Yargılayanların torunlarına, çocuklarına düşmanlık beslemedik. Demokrat Parti şahadetlerin ardından bir nefret oluşmasına izin vermediler. Kalıcı barışı inşa etmek için buradayız." dedi. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 8
  • %51,2 8 yıl önce Şikayet Et
    Bugün elhamdülillah 2 kişiyi daha Ak Partili yaptım.Bekleyin AK GENÇLİK geliyor!...Onların bıyıklı abileri varsa bizim de AK GENÇLİĞİMİZ var!
    Cevapla
  • Hayret 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne yaptın müslüman mı yaptın. Allahım sen aklımıza mukayyet ol
    Cevapla
  • zehra 8 yıl önce Şikayet Et
    her namazımızın arkasında hem evlatlarımız hem hükümetimiz için dua edıyoz. gün gelir ölsek bile ruhumuz sizinle beraber inşallah. Allah yolunuzu açık etsin, siz isteyin Allah versin inşallah...
    Cevapla
  • nursizm 8 yıl önce Şikayet Et
    menderes'e yaptıkları için değil, ona yaptıklarını sonrakilere yapamadıkları için kahreden bir zümre var. açık ve net.
    Cevapla
  • Mustafa TOPAK 8 yıl önce Şikayet Et
    "hoştur bize senden gelen ya hil'atü yahut kefen" diyen evliyanın halini versin mevla cümlemize...
    Cevapla
  • osman öztürk 8 yıl önce Şikayet Et
    Biz bu yola çıkarken kefenimizi giydik. Öleceksek Adam Gibi Ölelim diyen Evladı Osmanlı Recep Tayyip Erdoğan, aşkına! Elhamdülillah İmparatorluk 150. Yıl aradan sonra Payitaht İSTANBUL HALİFELİK kaldığı yerden devam ediyor, Son Kalemz, Son OSMANLI Allahın Yardımı Müslümanların Duası ile Takvalı, Namazlı, İmanlı Kardeşlerim ŞEHİT olmak için Kefeniyle yola çıkmış ERDOĞAN ve DAVUTOĞLU için canım bir defa değil bin defa feda olsun !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!