Yıldız: Bunlar külliyen zarar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Şırnak-Silopi arasındaki elektrik iletim hattının bombalanmasıyla ilgili PKK'ya sert çıktı.

Yıldız: Bunlar külliyen zarar
Yıldız: Bunlar külliyen zarar
GİRİŞ 14.05.2015 14:57 GÜNCELLEME 14.05.2015 14:58
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Şırnak-Silopi arasındaki elektrik iletim hattına ait direğin geçen hafta bombalandığını belirterek, "Ya siz devlete mi zarar veriyorsunuz, orada hizmet götürdüğümüz benim Kürt vatandaşıma" dedi.

Yıldız, Ağrı'daki sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Konuk Evi'nde bir araya geldi. Yıldız, burada yaptığı konuşmada, 7 Haziran öncesi bir kısım illere giderek, ziyaretlerde bulunduklarını belirtti.

İki tane temel amaçlarının olduğunu söyleyen Yıldız, "Bunlardan bir tanesi enerji sektörüyle alakalı işlemleri yapmak ve orada vatandaşımızla, sanayicimizle, kanaat önderlerimizle bu konuyla alakalı mülakatlarda bulunmak. İkincisi de siyasi çalışmalar yapmak. Bugün buradaki kahvaltı toplantımız daha çok teknik bir toplantı olacak" dedi.

Türkiye'nin siyasi istikrarının korunması, kollanması ve bunun sürdürülebilir olması için hep beraber gayret ettiklerini ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:

"HER YERE HİZMET GÖTÜRÜYORUZ"

"Bu ülke bizim Edirne'den Ağrı'ya, Kars'a kadar, Sinop'tan Hatay'a varıncaya kadar her bir noktasına hizmet götürülecek, dokusu sağlam, yapısı sağlam bu güzel insanımıza, halkımıza hizmet ederek Hakka hizmeti inşallah elde etmiş olmayı ümit ediyoruz. O yüzden yapacak çok işimiz var. Türkiye'nin şu ana kadar son 13 yıldan bu yana Türkiye'nin iradesine konan güçlü iradeyle beraber biz yolumuza devam edeceğiz. Yatırımlarımız, ekonomimiz büyüdükçe, ilerledikçe o nispetle de yatırımlarımızı arttıracağız."

"DOĞALGAZ AĞRI'NIN KAPISINDA"

Ağrı'da 13 yılda yaklaşık 7,5 milyarlık yatırım yaptıklarını anımsatan Yıldız, "Sektörümüzle alakalı yaklaşık 300 milyon lira para harcadık. Bunlar gerekliydi. Ama bunlar yeterli mi, hayır. Bunlar yeterli değil, biz bunları yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de 74 ilde doğalgaz olduğunu ve doğalgazı Ağrı'nın kapısına kadar getirdiklerini söyleyen Yıldız, şöyle devam etti:

"ANKARA GÖREVİNİ YAPACAK"

"Ağrı'da üç ayrı zamanda ihale yaptık. Üç ihaleye de katılan olmadı. Bir ihale daha yapsak benzer bir sonuç elde edeceğiz. Biz Ağrı için koşturan bütün milletvekillerimizle, kanaat önderlerimizle beraber bir kanun değişikliği yaptık. Ağrı'ya doğalgazı getirmesiyle alakalı bize düşen görevler var, size düşen görevler var, valiliğe düşen görevler var ve belediyeye düşen görevler var. O çıkarttığımız kanun maddesinde şunu söyledik, 'Eğer biz ilde üç tane ihale yapmışsak ve hiçbiri sonuçlanmamışsa orada İl Özel İdare'nin ve belediyenin öncülüğünde kurulacak olan şirket bunları yapar ve ödeneklerini gerekli yerden alır ve yapar' dedik. Fakat ben sayın valimizden bilgi alıyorum 'şirketi kurdunuz mu' diye, şirketin kurulmasıyla alakalı il genel meclisinde bazı ertelemeler olmuş. Ankara görevini yapacak, bu konularla alakalı Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın uzun yıllardan beri takibi var. Ama görüyorum ki il genel meclisinde bazı arkadaşlar 'biz bunu bir düşünelim' diyecekler. Buraya gelecek hizmetle alakalı belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri düşünürler mi? Buraya hizmet gelecek, doğalgaz gelecek, bunu ne düşünce bazında ne de fiili durumda ertelemek Ağrı'ya gelen hizmetlerin ertelenmesi demektir."

O yüzden Ağrı için hangi partiden olursa olsun gelen hizmetlerin engellememesi gerektiğini kaydeden Yıldız, "Şimdi bakın Hakkari Yüksekova'da buradaki havaalanı gibi havaalanı açılacak bu ayın sonunda. İş makineleri yakıldı, orada çalışanlar engellendi. Baraj kuruyoruz ona da engelleme var, olmaz arkadaşlar" diye konuştu.

YORUMLAR 2
  • VATANDAŞ 8 yıl önce Şikayet Et
    Ankara'nın görevini yapmasını bekliyoruz biz de...
    Cevapla
  • KKB 8 yıl önce Şikayet Et
    ne güzel demişsine bu kayıp kaçak beelleri ne olacak??? neden o bölgelerde kaçak elektrik halen devam ediyor. önem nedenyok yoksa göz mü yumuluyor?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı