Meral Akşener'e kadınlardan destek yağıyor

Meral Akşener hakkındaki ‘kaset’ iddiaları tepkiyle karşılandı. Başta Emine Erdoğan ve Sare Davutoğlu olmak üzere kadınlardan destek yağıyor

Meral Akşener'e kadınlardan destek yağıyor
Meral Akşener'e kadınlardan destek yağıyor
GİRİŞ 15.05.2015 06:48 GÜNCELLEME 15.05.2015 06:48

TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener hakkındaki ‘kaset’ iddiaları tepkiyle karşılandı. Başta Sare Davutoğlu olmak üzere kadınlardan Akşener’e destek yağıyor

Erdoğan’dan destek telefonu

Akşener, kaset iddialarına sert tepki gösterip konuyu yargıya taşıyacağını söylerken, kadınlardan Akşener’e tam destek geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, Akşener’i aradı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da Akşener’i arayıp, “Bir kadın siyasetçi olarak yanınızdayım” dedi.

Vatan’ın konuştuğu kadın hakları savunucuları ve kadın siyasetçiler de ‘kaset iddiasıyla siyaset’e tepki gösterdi: Görüşler şöyle:

KADINI SİYASETTEN SÖKME HAREKATI

MHP Milletvekili Meral Akşener dün sabah katıl bir televizyon yayınında şunları söyledi:

“Sare Davutoğlu beni aradı kendisine teşekkür ederim. Hayrünnisa Gül beni aradı hem kendisi adına hem de Abdullah Gül adına da aradı. Erkekler biraz da utanıyor tabi. Bana şantaj yapabilecek insan daha anasının karnından doğmadı. 59 yaşındayım, kayınvalidemle oturuyorum, babaanne olmak üzereyim. Benim torunum yıllar sonra girip internete bunları okuyacak. Bu, kadını siyasetten söküp atmak harekatı aynı zamanda. Daha çok kadının siyasete girmesi için gayret edeceğim. Kayınvalidem bütün gün elinde tespih dua ediyor bana çok üzüldü. Ailem etrafımda ama mücadelem sürecek.”

‘Bu kirlenme durdurulmalı’

- Figen Yüksekdağ (HDP Eş Genel Başkanı): Sayın Akşener’e dönük bu söylem bir kadın ve siyasetçi olarak kabul edeceğim bir söylem değil. Artık siyasetin bu kirli dilden ve bu ahlakını yitirmiş dilden ve yöntemden kurtulması gerekiyor. Türkiye bu tabloyu hak etmiyor. Sadece Meral Akşener’in değil, Türkiye toplumunun da hak etmediği bir kirlenmedir bu. Bu kirlenmenin kesinlikle durdurulması önüne geçilmesi gerekiyor. Bütün siyasi kurumların sayın Akşener’in yanında olması gerektiğini düşünüyorum. Partimizdeki tüm kadın siyasetçiler olarak bu hakareti kabul etmiyoruz. Bu nedenle de vekillerimiz de Merak hanımı arayıp dayanışma dileklerini aktardılar.”

‘Yargı sürecinde yanındayız’

- Tülay Çelikyürek (Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı): Biz Meral hanımın yaşadığı bu duruma, kadına şiddetin bir başka çeşidi olarak bakıyoruz. Sırf kadın olduğu için başına bu geldi. Siyasette demek ki bu şekilde uygulanıyor. Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak kendisinin tam destekçisiyiz. Ayrıca dava sürecinde de tam destek vereceğiz. Kendisine çok geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Adli yargı süreci başladığında da orada olacağımızı belirtmek istiyoruz.”

‘Hangi siyasetten olursa olsun...’

- Ayşe Nur Bahçekapılı (AK Parti İstanbul milletvekili adayı ve TBMM Başkanvekili): Bu tür organizasyonlara kim hangi taraftan hangi siyasetten olursa olsun karşı durmak gerekiyor. Meral hanımın başına gelen bu olaylardan son derece üzgünüm. Kendisini aradım ancak seçim çalışmalarındaydı ve not bıraktım. Bence herkesin vicdanlı ve adil olması gerekiyor. Hukuka uygun davranılması gerekiyor. Meral hanıma da geçmiş olsun diyorum ve her zaman da yanındayız, bu tip olaylarda veya can sıkıcı olaylarda. Siyasetimiz ne olursa olsun hiç önemli değil. Ayrıca Meral hanım benim dostumdur, sevdiğim ve diyalogu olan bir kimsedir gerçekten çok üzüldüm.”

Dönüp kendilerini vurdu

- Emine Ülker Tarhan (Anadolu Partisi Genel Başkanı): Bir kadın üzerinden böylesine çirkin bir politikayı tabii ki reddediyoruz. Daha önce de benzer yollar denendi ancak dönüp kendilerini vurdu bu tür yaklaşımlar. Kadın kimliği üzerinden yapılan iğrençliği çirkin buluyorum. Tüm partilerin bir dayanışma sergilemesi gerekiyor. Kadın üzerinden, cinsiyet üzerinden siyaset yapmanın artık en uç noktası bu. Bu tür şeylerle karşılaşıldığında herkesin ortak tavır alması ortak bir refleks geliştirmesi gerekiyor.

‘Siyaset yapma biçimi değişmeli’

- Nebahat Akkoç (Kadın Merkezi (KAMER) Başkanı): Bir siyasetçiye kadın kimliği üzerinden saldırmanın çok çirkin bir şey olduğunu düşünüyoruz. Biz de kendisine bu olayla ilgili olarak desteklerimizi ileteceğiz. Türkiye’de böyle çirkin ve kirli bir siyaset yapılıyor. Bence siyaset yapma biçiminin baştan sona değişmesi gerekiyor. Yani herhangi bir öneri, herhangi bir kınama veya benzer şeyler buna benzer olayları bitirmek için yeterli gelmez. Daha düzgün, daha seviyeli daha başkalarının haklarını gözeten bir siyaset yapma biçiminin gelişmesi gerekiyor.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri