Bakan Işık muhalefetle dalga geçti

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, muhalefetin emekli maaşlarıyla ilgili vaatlerini ti'ye aldı.

Bakan Işık muhalefetle dalga geçti
Bakan Işık muhalefetle dalga geçti
GİRİŞ 15.05.2015 14:04 GÜNCELLEME 15.05.2015 14:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "AK Parti olarak en büyük vaadimiz 13 yılda başardığımız, ülkeyi getirdiğimiz noktayı yeni bir sıçramayla 2023 hedeflerine taşımak. Bunu yaparsanız asgari ücret, emekli maaşları daha hızlı yükselir" dedi.

Işık, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü binasında sanayici ve iş adamlarına yaptığı konuşmada, Türkiye'nin IMF'ye bağlı geçirdiği dönemlerde sıkıntılı süreçlerden geçtiğini belirterek, Türkiye'nin ekonomik olarak kendi ayakları üzerinde durmaması halinde yeni "Dervişlerin" başlarına geçeceğini kaydetti.

EMEKLİ MAAŞLARI AÇIK ARTTIRMADA

7 Haziran seçimleri yaklaşırken vaatlerin havada "uçuştuğunu" dile getiren Işık, şunları söyledi:

"Herkes her şeyi açık artırmaya çıkardı. Emekli maaşları, asgari ücret açık artırmada. Kim ne isterse 'onu da yapacağız, onu da yapacağız' tarzında biçimle yolumuza devam ediyoruz. Türkiye'nin böyle bir ortamda üretmeden gelirini artırmayacağını hepimiz bilmeliyiz. Ekonomi kanunla yönetilmez. Eğer yönetilseydi dünyada ne enflasyon olurdu ne işsizlik olurdu ne hayat pahalılığı olurdu ne ekonomik sıkıntı olurdu. Ekonomi akılla yönetilir. Vaatlerin akılcı olması son derece önemlidir. AK Parti olarak en büyük vaadimiz 13 yılda başardığımız, ülkeyi getirdiğimiz noktayı yeni bir sıçramayla 2023 hedeflerine taşımak. Bunu yaparsanız asgari ücret, emekli maaşları daha hızlı yükselir. 'Büyümeyi yüzde 6'ya çıkaracağız' demiş bir parti. Sen ülkedeki her yatırıma karşı çıkarak büyümeyi nasıl artıracaksın. Nükleer santral kuralım 'hayır', fabrika kuralım 'hayır', onu kuralım, bunu kuralım 'hayır.' Nasıl büyüteceğiz bu ülkeyi?"

EKONOMİ KARARLARI

Türkiye'den uçakla 3 saatlik mesafe gidilerek dünyada gelir düzeyi en yüksek 1,5 milyar insana ulaşıldığına dikkati çeken Işık, bu coğrafyanın kendilerine hem ciddi bir avantaj sağladığını hem de ciddi bir sorumluluk yüklediğini vurguladı.

YORUMLAR 1
  • Uğur YAZICI 8 yıl önce Şikayet Et
    İyi de kardeşim elinde veriler var 2000 yılından sonraki amekli maaşlarına bak ve öyle konuş,o tarihte alınan altınla bugün alınan altını karşılaştır farkı görürsün.Emeklilerin neden bu kadar suistimal edildiğinin cevabı Devlette,kayıtlarında.Açık ve net emekliyi ve asgari ücreti gerekli seviyeye çıkarmadınız,birilerinin kötü amaçlı kullanmasına açık kapı bıraktınız!!!Siz gereğini yapsaydınız bugün Kılıçtaroğlu kalkıp emekliye şunu vericem diyemez di!!!!Birazda size oy verenlerin penceresinden bakın..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Partili Koçyiğit: CHP'nin İstanbul'u kazanmasını kent uzlaşısı formülü belirledi
Dubai'de sel hayatı felç etti! Yönetim halka uyarılarda bulundu...