Ala: Her oyunuz bir petrol kuyusu

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Erzurum'da seçim çalışmalarında vatandaşın oyunu petrol kuyusuna benzetti.

Ala: Her oyunuz bir petrol kuyusu
Ala: Her oyunuz bir petrol kuyusu
GİRİŞ 15.05.2015 14:13 GÜNCELLEME 15.05.2015 14:14

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye'nin istikrarlı bir biçimde yoluna devam ettiğini belirterek, "Bunu neyle yapıyoruz, bunu siyasi istikrarla yapıyoruz. Bunu sizin sandıkta verdiğiniz oylarla yapıyoruz. O bakımdan her bir oyunuz bir petrol kuyusu kadar ehemmiyetlidir" dedi.

Erzurum'da temaslarını sürdüren Ala, partisinin Pazaryolu ilçesindeki Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

ERMENİ MESELESİNE TEPKİ

Ermenilerin soykırım iddialarına tepki göstererek, ''Bizim tarihimizde insanlık var, ararsan bulursun. Soykırım arayanlar, gaz odalarına, Saraybosna'daki Srebrenitsa'da, Avrupa'nın ortasında katledilen vatandaşlara baksın''diye konuştu.

"HER YERDE KRİZ VAR BİZDE YOK"

Ala, şunları kaydetti:

"Onun için Pazaryolu meydanından da iadeli taahhütlü olarak onlara bu soykırım iftirasını gönderiyoruz, tarihe de not düşelim. Dışarıdaki Ermeni soykırım koalisyonuna cevabımızı postalıyoruz ama içeride de istikrarı tarumar etmek istiyorlar. Çünkü 2002'den beri dünyada bir sürü kriz yaşandı. Avrupa'da, Amerika'da kriz yaşandı, Japonya'da kriz yaşandı. Allah'a şükür bizde hiçbir şey yaşanmadan devam ediyoruz. Biz yeni petrol kuyusu mu bulduk? Yanı başımızda Irak'tan her yerden petrol çıkıyor. Libya'da her taraf petrol."

"İSTİKRAR ÇOK ÖNEMLİ"

Bir zamanlar işçilerin çalışmak için bu ülkelere gittiğini anlatan Ala, "Orada kargaşa var, öyle mi? İç savaş var, öyle mi? Ama Türkiye istikrarlı bir biçimde yoluna devam ediyor, gelişmesini sağlıyor. Bunu neyle yapıyoruz, bunu siyasi istikrarla yapıyoruz. Bunu sizin sandıkta verdiğiniz oylarla yapıyoruz. O bakımdan her bir oyunuz bir petrol kuyusu kadar ehemmiyetlidir. Bunları yapıyorsak, bunların altındaki imza sizindir. Siz o gücü vermezseniz biz onları yapamayız" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor