Bozdağ'dan 4 bin engelliye büyük müjde

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 4 bin engelli vatandaşın daha işe alınacağını söyledi.

GİRİŞ 15.05.2015 15:07 GÜNCELLEME 15.05.2015 17:14

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kamuda çalışan engelli sayısının 36 bin 165'e çıktığını belirterek, "4 bin engelli vatandaşımız daha işe alınacak. Böylece kamuda çalışanların sayısı 40 binin üzerine çıkmış olacak" dedi.

Bozdağ, Sorgun ilçesinde, Sorgun Engelliler Umut Derneği tarafından düzenlenen 4. Engelli Şenliği'ne katıldı.

ENGELLERİ ORTADAN KALDIRDIK

İnsanın dünyadaki en değerli varlık olduğunu vurgulayan Bozdağ, "Bunun için Cenab-ı Allah, insana büyük bir değer vermiştir. Esas engel, kişilerin organlarında değildir. Bana sorarsanız esas engel, kalplerimizde, zihinlerimizde, kafalarımızdadır. Engelli kardeşlerimizin imkanlarını artırmak için mücadele ederken, kafalardaki, gönüllerdeki engelleri ortadan kaldırmak için mücadele etmeyi başarabilirsek, o zaman engelsiz dünyayı tesis etmeyi başarmış oluruz" diye konuştu.

Bozdağ, engellilerin haklarını, hukukunu Meclis'in iradesiyle kanunlaştırdıklarını ifade ederek, engellilerle ilgili uluslararası sözleşmeye Türkiye'nin taraf olduğunu hatırlattı.

AK Parti iktidarlarının, engelli istihdamı konusunda ciddi adımlar attığını dile getiren Bozdağ, şöyle devam etti:

4 BİN ENGELLİYE İŞ MÜJDESİ

"Bu konuda hükumet olarak çok ciddi kararları ve uygulamaları hayata geçirmek suretiyle engelli kardeşlerimizin istihdamını artırdık. Hükumet olduğumuzda 2002'de, kamuda çalışan 5 bin 777 engellimiz vardı. Eğitim kurumları, diğer hizmet veren kurumlar, yasaların kota koymasına rağmen engellilerle ilgili bu kotayı uygulamıyorlardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde ortaya koyduğu iradeyle kurumlar engellilere kapılarını sonuna kadar açtı. Sürekli engelli kadrosunu kota üstü doldurmaya başladılar. Kamuda çalışan engelli sayısı 36 bin 165'e çıktı. 4 bin engelli vatandaşımız daha işe alınacak. Böylece kamuda çalışanların sayısı 40 binin üzerine çıkmış olacak."

Sorgun Engelliler Umut Derneği Başkanı Süleyman Özdemir de insanların toplumda değer kazanmasının fiziksel özellikleriyle değil, gönül zenginliği ve yapıp ettikleriyle mümkün olacağını söyledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı