Akdoğan'dan Sağlar'a: Densiz, terbiyesiz

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, CHP’nin Mersin Milletvekili Adayı Fikri Sağlar’ı, yerden yere vurdu.

Akdoğan'dan Sağlar'a: Densiz, terbiyesiz
Akdoğan'dan Sağlar'a: Densiz, terbiyesiz
GİRİŞ 15.05.2015 15:40 GÜNCELLEME 15.05.2015 16:43
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, CHP’nin Mersin Milletvekili Adayı Fikri Sağlar’ı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik açıklamaları dolayısıyla sert sözlerle eleştirdi.

CHP MİLLETVEKİLİ ADAYI FİKRİ SAĞLAR’IN AÇIKLAMALARI

CHP Mersin Milletvekili Adayı Fikri Sağlar’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik açıklamalarıyla ilgili olarak da Akdoğan, şunları söyledi:

"Bir milletvekili, CHP’nin milletvekili adayı ‘Erdoğan’ın Müslüman olduğuna inanmıyorum’ demiş. Sen kimsin, Erdoğan’a laf söylemek kim? Sen Erdoğan’ın tırnağı olamazsın. İnsanların dinini, imanını sorgulamak nasıl bir demokrasi anlayışıdır? Nasıl bir insanlık anlayışıdır? Bunların yaklaşımı budur. Bunlar demokrat olamazlar. Bunlar milletin değerleriyle kavgalılar. Ben Müslümanlığa inanmıyorum diyemediği için Erdoğan’ın Müslüman olmadığını düşünüyorum diyor. Böyle çarpık bir zihniyettir bu. Bunlar hep milletin değerleriyle kavga ettiler. Bir gün çıkıp milletin yanında durmadılar. Hep darbe şakşakçılığı yaptılar. Şimdi konuşuyorlar Kenan Evren’in arkasından, şöyle oldu böyle oldu. Sen ne yaptın arkadaş? Referandumda 12 Eylül’ün izlerini silelim dedik. Siz çıktınız ’hayır’ kampanyası yaptınız. O yüzden bunların zihniyetini hepimiz biliyoruz. Vatandaşımızın bunların palavra siyasetine kanmaması lazım. Hepsi aynı çuvala giriyorlar. Düne kadar yan yana gelemiyorlardı, birbirlerine demedik laf bırakmamış ne kadar parti varsa, odak varsa hepsi aynı çuvala girdiler."

"DENSİZLİKTİR, TERBİYESİZLİKTİR"

Akdoğan, "Ona oy verenlere saygısızlıktır bu. Milletin başındaki kişiye bu şekilde yakıştırmalarda bulunmak en basit tabiriyle densizliktir, terbiyesizliktir. Kimse kimsenin inancını sorgulayamaz, aşağılayamaz. Bizim işte çabamız zaten bu anlayışı devre dışı bırakmak. Yeni Türkiye ötekisi olmayan Türkiye’dir. Kimsenin horlanmadığı, inancından, mezhebinden, etnik kökeninden dolayı. Biz bunu tesis etmeye çalışıyoruz. Ama onlar hep alışmışlar, biz ve diğerleri ayrımına, ötekiye, milleti aşağılamaya alışmışlar. Bu zihniyeti sandığa gömmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

'Erdoğan'ın Müslüman olduğuna inanmıyorum'

YORUMLAR 12
  • ali ulvi 8 yıl önce Şikayet Et
    Kararsız kalmıştım son günlerde hep acaba diyordum R.Tayyip Erdoğan hakkında söylenenler doğrumu olabilrmizira bu kadar iddaa atılıyor Anlaşılıyorki artık aşikar bunların derdi istikrarı bozmak artık eminim inadına AK Parti inadına çözüm süreci inadına demokrasi R.Tayyip Erdoğan adam gibi adam sanada selam Ahmet hocam bu zerzevatlara artık pirim vermeyelim.
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    kararsızdım bu insanın inadına tekrar akp ye oy vercem
    Cevapla
  • devirsan 8 yıl önce Şikayet Et
    fikriyi adam yerine koyup cevap vermeye bile değmez saygısız herif
    Cevapla
  • coşkun 8 yıl önce Şikayet Et
    İki kişiden biri diğerine kafir derse, iki kişiden biri kafirdir. Biz Cumhurbaşkanımızı biliyoruz ömrünü islama hizmetle geçirdiğine şahidiz..Maymundan evrimleştiğini savunanların hezeyanlarına kulak asmayız..Tipik chpli zırvasıdır üstünde durmaya hacet yoktur
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    densiz sen kendine bak önce kendin hakiki bir Müslüman ol sonra başkalarını eleştir yetmişbeş milyon bilmiyorda sen mi biliyorsun erdoğanın namı dünya sınırlarını aştı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık