Bahçeli'nin yeni formülü: Sihirli beşgen

Devlet Bahçeli, ekonomide kalkınma için bulduğu yeni formülünü açıkladı: "Sihirli beşgen"

Bahçeli'nin yeni formülü: Sihirli beşgen
Bahçeli'nin yeni formülü: Sihirli beşgen
GİRİŞ 16.05.2015 11:25 GÜNCELLEME 16.05.2015 11:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, zaman zaman geometrik çizimlerle yaptığı siyasi analizlerine bir yenisini daha ekledi.

Çorum, Amasya, Tokat mitingleri sonrası verdiği molada bir grup gazeteci ile sohbet eden Bahçeli, toplumların kalkınmasını, her bir köşesinde temel ekonomik göstergeler olan bir beşgen ile tarif etti.

İDEAL EKONOMİYİ TARİF ETTİ

Beşgenin her bir köşesinde, "büyüme, tam istihdam, fiyat istikrarı, gelir dağılımı ve ödemeler dengesi" bulunduğunu anlatan Bahçeli, ideal ekonomiyi şöyle tarif etti:

SİHİRLİ BEŞGEN FORMÜLÜ

"Sihirli beşgenin köşelerinde büyüme, tam istihdam, fiyat istikrarı, gelir dağılımı ve ödemeler dengesi vardır. İdeal bir ekonomi bunların hepsinin bir arada olmasıyla mümkündür. Tercih meselesi, öncelikler ortaya çıkar. Mesela bir hükümet, büyüme ve ödemeler dengesini ön plana alır. Daha liberal olanlar, sosyal demokratlar, fiyat istikrarı, gelir dağılımındaki adaletsizlik, tam istihdamı öne çıkarabilir. Yani bunun içinden sihirli üçgen çıkarılır. Bunların hepsinin bir arada olması zordur. Bize göre ne olabilir; tam istihdam, gelir dağılımındaki adaletsizlik ve büyüme olabilir. Diğerlerini kenarda tutarsınız. Bunları da hallettikten sonra kenardakileri halletmeye çalışırsınız."

YORUMLAR 2
  • maruf 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne şimdi. Yıl 2015. Buna oy verenler ne umuyorlar geleceğe dair.
    Cevapla
  • yusuf40 8 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah insanın nazar değmesi geliyor ...... Zekaya bakın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi