Erdoğan: Bu okul Türkiye'nin hikayesidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'un Sultangazi ilçesindeki toplu açılış töreninde inşaatı durdurulan imam hatip lisesinin hikayesini anlattı.

GİRİŞ 16.05.2015 13:59 GÜNCELLEME 16.05.2015 17:05
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'un Sultangazi ilçesindeki toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan 28 Şubat'ta inşaatı durdurulan imam hatip lisesinin Türkiye'nin hikayesi olduğunu söyledi. Okulun adına Recep Tayyip Erdoğan isminin konulduğunu şimdi öğrenen Erdoğan bundan büyük memnuniyet duydu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

"28 ŞUBAT'TA O LİSE KAPANDI"

Sultangazi'ye bir imam hatip lisesi kazandıralım diye çalışmalara başlamıştık. O zaman temellerini atmıştık. 28 Şubat denen o karanlık süreçte mahkemelerde yargılandım. Belediye başkanlığım düşürüldü hapse girdim. Sonra devran döndü. Tarihe gömülmek istenen şahsımı Başbakan yaptınız. Sonra Cumhurbaşkanı yaptınız. İnşaatı duran imam hatip lisesinin yerine belediye başkanlığımız ve milli eğitim bakanlığımız daha iyisini yaptılar.

"OKULUN İSMİNİ ŞİMDİ ÖĞRENDİM"

Okulumuzun adını Recep Tayyip Erdoğan ismini koymuşlar. Bunu da şimdi öğrendim. Bu okul Türkiye'nin hikayesidir.

Sizden söz istiyorum. Başarılı olacaksınız. Bu ülkenin gelceğinde söz sahibi olacaksınız.

"MAZLUM MİLLETLERE UMUT OLDUK"

İstanbul'a güvenen asla hayal kırıklığı yaşamaz. Biz 40 yıllık siyasi hayatımızın büyük kısmını İstanbul'da geçirdik. Buradaki tecrübemizle Türkiye'yi yönettik. Mazlum milletlere umut olduk.

İnsanımıza en güzelini vermek bizim görevimiz. Terör örgütünün arkasında olduğu siyasi parti ne diyor: Bizim kıblemiz Taksim'dir diyor. Bizim kıblemiz Kabe'dir.

"KÜRT KARDEŞLERİM BU OYUNA GELMEYECEK"

Kürt kardeşlerim bu oyuna gelmeyceksiniz değil mi? Doğu ve Güneydoğu'yu dolaştım. Hep tehdit hep tehdit. 6-7 Ekim olaylarında 50 vatandaşımızın ölümüne sebebiyet verenleri unutmak mümkün mü? Benim dindar kürt kardeşlerim var. Diyarbakır'dan bir aday var. Sözde müftü diyor ki "Benim partim zerdüşt olsa yine aday olurum." Ayak kaydı mı kötü kayar. Şeytanın ayağı nasıl kaydıysa öyle kayar. Çok çalışacağız. 7 Haziran bu yüzden önemli.

YORUMLAR 12
  • hilmi2 8 yıl önce Şikayet Et
    savaş çıkıyor bilmem maden kazası oluyor bilmem öğrenci okutcam diyor topluyorda topluyor kime meçhul çünkü kaydı yok.bu savaşlar ve maden kazaları bilmem tradejiler birilerin bundan ekmeğini kolay kazandığı için çıkıyor.değilse ter dökerek para kazanılması kolay mı bunların taraftarları da aynı çabuk ve zahmet çekmeden para kazandıkları için onları destekliyor.insanlar bireysel olarak adil olmasa rahatlık ve huzur istemesinler bu mümkün değil. bi de bu sadece dini duyguları değil milli insanların değer verdiği herşeyi paraya döken beleşçilere kendi emeğinizi kaptırmayın derim hak la batılı iyi ayırt edin.
    Cevapla
  • hilmi 8 yıl önce Şikayet Et
    birileri diyanete gerek yok kaldıralarım diyor.ben de soruyorum para nasıl kazanılır dostlar.gider ya emeğini ya aklını ya sermayeni koyar irade göstererek disiplinli bir performansla ya da.şimdi bir realiteyi göz ardı etmeyelim.insan psikolojik ve sosyal varlık.bunu en iyi kullanan ister meşru ister gayri meeşru.hiç emek sarfetmeden kolayca paracıkların hakimi oluyor.birileri dindar kitleyi kendine köle etmeyi başarmış ve sürekli yardımlarla saf duyguları paraya dökmesini alışkanlık haline getirmiş.şimdi diyanet hiç olmasa her şeyi kayıt altında bir kurum din hizmeti sunarken ya diğerleri öylemi.
    Cevapla
  • hesap bitmedi 8 yıl önce Şikayet Et
    Seni yargilayan yargiya hakime savciya Ne demek lazim, bu zihniyeti, daha bitirmedik,yola devam edecegiz, seni seviyoruz rte
    Cevapla
  • osman öztürk 8 yıl önce Şikayet Et
    Takvalı Namazlı İmanlı Evladı Osmanlı Müslümanların HALİFESİ Recep Tayyip Erdoğan !
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    imam hatiplerde namaz kılma oranı %16lara düşmüş, takiyye kültürü almış başını gitmiş maalesef
    Cevapla
  • müslüman kürt 8 yıl önce Şikayet Et
    hdp islam düşmanı bir partidir nitekim chp de öyle..müslüman kürtler hdp ye dersini verecek ve onu karanlık tarihe gömecektir..islam kuran kabe düşmanı ermeni yahudi uşağı hdp bdp kürt partisi değildir..müslüman kürtlerin en büyük düşmanıdır..bunu unutmayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!