Erdoğan'dan Doğan Grubu'na sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'deki konuşmasında Doğan Medya Grubu'na sert tepki gösterdi.

GİRİŞ 17.05.2015 17:09 GÜNCELLEME 17.05.2015 17:46
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'deki toplu açılış töreninde yüz binlere seslendi. Konuşmasında Mursi'ye verilen idam kararına da değinen Erdoğan, Doğan Medya Grubu'na yaptığı haber dolayısıyla ağır eleştirilerde bulundu. Erdoğan, ''Mısır'da yüzde 52 ile iş başına gelen Mursi ve arkadaşlarını idama mahkum kararı aldılar. Türkiye'de de bu haberi Doğan Medya Grubu nasıl verdi? 'Şok karar, yüzde 52 ile idam'. Ey Doğan Grubu, semi muhatap almam, ama şunu bilmen lazım, siz affedersin hayatınızı korkuyla geçiriyorsunuz. Şunu bil, biz bu yola çıkarken kefenimizi giyerek çıktık. Bizim ölümümüz şahsiyetlidir. Mursi'nin idamı şahsiyetlidir. İşte onur budur. O insanların hiçbirisi adam öldürmedi.. Milli Savunma Bakanı olan darbeci Sisi, şu anda kendi memurlarıyla bu kararı aldı. Tekrar AB ve dünyaya sesleniyorum, Ey Avrupa ey Batı hani idam yasaktı. Niye karşı çıkmıyorsunuz. Uluslararası kurumlara sesleniyorum. Türkiye'de Gezi olaylarında bize saldırdınız. Doğan Grubu, sen daha avucunu daha çok yalarsın. Beraber hareket eden paralel örgüt siz de avucunuzu çok yalarsınız.'' ifadelerini kullandı.

''MURSİ İDAM EDİLİRSE ŞEHİT OLACAK''

Mursi şayet idam edilirse (ki inşallah edilmeyecek), terör örgütüne karşı mücadele eden bir kardeşim şehitlik rütbesine ulaşacaktır. Ben de böyle bir şeye uğrarsam Rabbim inşallah bizlere de o makamı verecektir diye umuyorum.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

- Hepinizi selamlıyorum. Bugün birçok eserin toplu açılışını yapacağız.

'BEN BU KAYSERİ'Yİ ANLAMIYORUM'

- Bu arada Kayserispor yeniden süper lige çıktı. Fakat Kayseri Erciyesspor da ne yazık ki ikinci lige indi. Ama ben bu Kayseri'yi anlamıyorum, biri çıkıyor biri iniyor. Herhalde burada bir hikmet var. Hiçbir zaman boşta bırakmıyor. Herhalde burada bir ekonomik anlayış var.

- Birileri cek cakla konuşuyor, memura şunu vereceğim bunu vereceğim diyor, çünkü bunların sırtında boş yumurta küfesi var. Ama bizim sırtımızda dolusu var.

“HERHALDE BU ÜLKEDE HAKARET EDİLEN CUMHURBAŞKANLARINDAN NADİDE OLANLARINDAN BİR TANESİ DE BENİM”

- Ben her partiye eşit mesafedeyim. Gönlümde bir aslan yatıyor o ayrı. Ancak bana diyorlar ki tarafsız olması lazım. Ben gelirken ne dedim? “Ben milletin tarafındayım” dedim. Şimdi milletimi aldatmak isteyenlere karşı kalkıp ben tavrımı koymam lazım. Niye? Bakıyorsunuz ki şimdi biz iktidarı kimlerden almıştık gelirken, üç partiden almıştık. Bir koalisyondu bu. Burada kimler olduğunu da biliyorsunuz, MHP, DSP, ANAP. 

- Artık üniversitemiz olmayan il yok. Millilik bu. Milliyetçilik bu. Lafla olmuyor bu iş, icraatla oluyor.

- Kimisi çıkmış 1500, kimisi 1400, kimisi de 5000 vereceğim diyor. Komediye bak. Asgari ücret denilen olay bir korumadır. Yani sen bu rakamın altına inemezsin.

''CUMHURBAŞKANI HER YERDE KONUŞUR''

- Bana niye saldırıyorsunuz, ben seçime girmedim ki. İnşallah 7 Haziran'da gönlümdeki parti hangisiyse gidip oyumu kullanacağım. YSK'ya müracaat ettiler, YSK reddetti. Cumhurbaşkanı'nı engelleyemezsiniz. Cumhubaşkanı, meydanlarda konuşur televizyonlarda konuşur, konuşur yani.

- Ana muhalefet imam hatipleri kaldırmayacağız diyor. Siz kimi kandırıyorsunuz be? 1+4+8 diyorsunuz. Kayseri yutar mı bunu?

- Başbakanı dinliyorlar. Cumhurbaşkanı'nı dinliyorlar. Hayasızlara bak terbiyesizlere bak. Şimdi suçsuzsa bu zat çıksın gelsin niye gelmiyor. 10 yıldır gelmesini söyledim ama gelmiyor demek ki suçunu biliyor. Onun için gelmedi.

YORUMLAR 32
  • seda 8 yıl önce Şikayet Et
    Aminnnn... İnş herkesi kavustursun... Nereye gideceklerini bilenler konussun elbet suscaklari zaman gelecek... Durmak yok yola devam
    Cevapla
  • osman öztürk 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeyi bir gecede soyup soğana çeviren, İMFDEN ithal bakan getirip kasalarına bekci yapan,KEMAL DERVİŞ gibi! AHMET NECDET SEZER gibi İslam düşmanlarını başa getirip KİTAPÇIK fırlattrıp Türkiyeyi en az 50 sene geriye götüren, Rahmetli Cennet Mekan Mücahit ERBAKAN Hoca gibi Millet sevdası ile yanıp tutuşan kahramanlara gerici yobaz deyip darbe yapan, Hükümet kurup Hükümet yıkan İngiliz ve Yahudi ve Ermenilerden oluşan boğazda demlenen DOLAR milyarderleri, ve medya patronları, marjinal gruplara GEZİCİLER gibi vatan hainlerine imkan ve olanak sağlayan DOĞAN MEDYASINI ve TÜSİADI ne sağcıyım ne solcu çapulcuyum çapulcu diyen Winston Churchillin torunlarını unutmadık unutmayacağız !
    Cevapla
  • Hakan Yürekli 8 yıl önce Şikayet Et
    bu sisi de tabiki bir gün ölecek. cenazesine heralde kenan evren gibi kimse gelmez. nede olsa ikiside darbeci siyonist. ikiside israil ve rotschild lerden aliyorlar emirleri. iblise uyanlara yasasin cehennem. ama eger birgün misir tekrar müslümanlar yönetmeye baslasin, israil yukarda türkiyeyi kaybetti ozaman misirda yönünü dönerse israil icin garantör kalmayacak. ve ozaman kara kara düsünecek bu theoder herzl denen adamin rüya ülkesi.
    Cevapla
  • şahin 8 yıl önce Şikayet Et
    bu dünyada benim tek liderim RECEP TAYYİP ERDOĞAN ALLAH yar ve yardımcın olsun.Sonuna kadar seninleyiz.
    Cevapla
  • erkan 8 yıl önce Şikayet Et
    sen davandan geri durma ölde ölelim ALLAH cc yar ve yardımcın olsun yaşasın islam yaşasın muhammed s.a.s ümmeti
    Cevapla
  • Bahane 8 yıl önce Şikayet Et
    Amin Guzel kardesim.Rabbim Ummedi Muhammedi Cennetine kavusturur InsaALLAH.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini