Çelik: HDP ve paralel örgüt beraberler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, HDP ve paralel yapının ortaklığına işaret etti.

Çelik: HDP ve paralel örgüt beraberler
Çelik: HDP ve paralel örgüt beraberler
GİRİŞ 20.05.2015 11:18 GÜNCELLEME 20.05.2015 11:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bir tarafta demokrasi, güllük gülistanlık sevecen ifadelerin olduğunu, öbür tarafta ise bel altında silahın bulunduğunu belirterek, "Ev ev, kapı kapı, köy köy gezerek, tehditler yağdırarak milletin oyuna engel olma faaliyeti, olmadık ittifaklar var; Paralel Yapı ile HDP'nin, diğerlerinin. Bölgede (Doğu ve Güneydoğu Anadolu) onları görmek mümkün" dedi.

Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 Haziran'da gerçekleştirilecek seçimler öncesi Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde vatandaşlarla sık sık bir araya gelerek özellikle Çözüm Süreci'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunduklarını söyledi.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİN

Çözüm Süreci'nin AK Parti tarafından başlatıldığını vurgulayan Çelik, "2005 yılında orada HADEP madep, DEP mep olmadığı, kimsenin olmadığı bir dönemde AK Parti, Çözüm Süreci'ni başlattı. 'Bu kavgaya, bu savaşa, bu çatışmaya artık son. Ne şehit gelsin ne çatışma olsun. Bu iş, İstiklal Savaşı'nı birlikte vermiş olan bu milletin, 77 milyonun birliğini, beraberliğini korumak için atılması gereken adımlar neyse atılmalı' noktasındaki bir başlangıçtı" ifadesini kullandı.

Çelik, bundan sonra da çözüm gerçekleşecekse bunun sigortasının yine AK Parti olduğuna dikkati çekerek, başka bir siyasi partinin çözümü gerçekleştirmesinin mümkün olmadığını savundu.

"AK PARTİ'SİZ BİR ÇÖZÜM SÜRECİ OLAMAZ"

HDP, CHP ve MHP'nin Çözüm Süreci'ni gerçekleştirecek takatleri olmadığını iddia eden Çelik, şöyle devam etti:

"Biri partinin başında kalmaya, biri barajı aşmaya çalışıyor, biri zaten toptan reddediyor. Bunlarla Türkiye'nin yönetilebileceğini kimse düşünmüyordur herhalde. Onun için AK Parti hem Çözüm Süreci ile ilgili bir sigortadır hem Türkiye'nin birliği, bütünlüğü açısından bir sigortadır hem istikrarı açısından sigortasıdır hem de Türkiye'nin güvenle geleceğe yürümesi açısından sigortadır. Biz yanımıza rakip isteriz. Bir ortak daha olsun, böyle güçlü savunduğumuz değerleri 77 milyon nezdinde savunan bir alternatif bir siyasi hareket olsun diye 10 yıldır istiyoruz ama yok, çıkmıyor. Yok böyle bir siyasi parti. Onun için şimdi Güneydoğu'daki vatandaşlarımız şunu bilsinler; AK Partisiz bir Çözüm Süreci olmaz."

Bakan Çelik, daha önceki açıklamalarında defalarca "Bir tarafta barış bir tarafta silah, bir tarafta zeytin dalı, bir tarafta silahla bu yürümez" dediğini anımsattı.

YORUMLAR 1
  • LÜTFEN 8 yıl önce Şikayet Et
    kamuda çalışan asıl iş yardımcı iş seçimden önce belli olsun herkes yoluna devam etsin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı