Akdoğan'dan sert çözüm süreci açıklaması

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, çözüm sürecine ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Akdoğan'dan sert çözüm süreci açıklaması
Akdoğan'dan sert çözüm süreci açıklaması
GİRİŞ 21.05.2015 11:09 GÜNCELLEME 21.05.2015 11:09
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Haber kanalında konuşan Akdoğan şunları söyledi:

"Çözüm sürecinin selameti için ben eleştirilerimi HDP’ye hep yapıyordum.
Ve gördük Kobani olayları süreci nasıl türbülansa soktu. Ondan sonra İç Güvenlik Paketi gündeme geldi.  Bu süreçte bir gerginlik var. Bu gerginliği Selahattin Demirtaş başlattı.
Önce Öcalan’ın çağrısına karşı ayak diredi. Daha sonra çıktı süreci başlatan Tayyip Erdoğan’ı “biz başkan yaptırmayacağız” dedi. Kandil’in tehditler açıklamaları süreci gerdi.

Biz çözüm süreci başarıya ulaşsa dahi mücadelemizi sürdüreceğiz. Kürdü tehdit eden anlayışa karşı mücadeleye devam edeceğiz. PKK silah bıraksın diye bu görüşmeler yapılıyor. HDP barajı geçsin diye değil.

Kürtlerle ilgili ne yapılmışsa biz yaptık. Siz hiçbir şey yapmadınız sadece takoz oldunuz. Kürde bugün devlet değil PKK zulmediyor. Sürecin sahibi biziz ve devam ettireceğiz."

YORUMLAR 4
  • bahadır 8 yıl önce Şikayet Et
    çözüm süreci bazen yanlış anlaşılsada yada kafalar karışsada şu çok aşikardırki, bu süreç tüm türkiye düşmalarını rahatsız etmiş uykularını kaçırmıştır gelin görünki hdp de ülkemizin kalkınmasını istemeyen güçlere çanak tutmaktadır durum böyle olunca neden yanlış anlamaların olduğu kafaların karıştığı ortadadır kim üzülürse üzülsün biz kardeşiz biz bütünüz millet olarak hep birlikte güçlüyüz çanakkalede neysek bugünde o olma uğraşındayız
    Cevapla
  • ismail 8 yıl önce Şikayet Et
    İzledim ve çok üzüldüm. Doğrusu Dr. Mustafa Çalık kendine göre doğru gördüklerini anlatmak yerine değerli tarihçi Şimşirgil'i konuşturmamak için gelmiş görüntüsü verdi. Türkiye Günlüğü Dergisi Genel Yönetmeni Sayın Hoca'mız hala Türkiye'nin 12 eylül 1980 öncesindeki Kabadayılığın, mafyavari davranışların revaçta olduğu dönemi yaşadığını sanıyor görüntüsünde. Sayın Hocam lütfen uyan Üsküdar'da sabah oldu.
    Cevapla
  • cetin 8 yıl önce Şikayet Et
    pkk ve bdp yı desteklemeyen kürtlere devlet sahip çıksın
    Cevapla
  • bahadır 8 yıl önce Şikayet Et
    tabiki çıksın bu yoruma bakarak çıkılmıyormu ? diyesim geliyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”