Erdoğan: Para kesildi Gülen hoplamaya başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gülen'le ilgili soruya "Para kesilince hoplamaya başladı" dedi.

Erdoğan: Para kesildi Gülen hoplamaya başladı
Erdoğan: Para kesildi Gülen hoplamaya başladı
GİRİŞ 22.05.2015 09:54 GÜNCELLEME 22.05.2015 09:54
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saraybosna’dan dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, (Fethullah Gülen’le ilgili soru üzerine): "Orada ciddi sıkıntılar olmalı ki her geçen gün köşeye sıkışıyorlar. Bekledikleri neticeyi alamayacaklar. Para kesilince hoplamaya başladılar." dedi.

"RAKAM KESİLİNCE HOPLAMAYA BAŞLADILAR"

Tüm yaşananlara rağmen, “Hocaefendi hükümete ne yaptı ki hükümet onun üzerine gidiyor” diyenlere de rastlanabiliyor halen. Daha ne yapacak? Sadece benim şahsıma açılan dava sayısını ben unuttum. Herhalde 200 dava olmuştur. Aynı şekilde köşe yazarı bazı arkadaşlar hakkında 200-300...Bunca dava açmak için bu kadar harcı nereden buluyorlar? “Ne yaptı ki” diyenlere sormak lazım “Peki biz ne yaptık?” Ben bunu daha o zaman söyledim. Olayın başlangıcı tamamıyla dershane olayıdır. Buradan gelen rakam kesildiği anda bunlar orada hoplamaya başladı. Biz göreve geldiğimizde bilir misiniz bilmiyorum, Hüseyin Bey’in (Hüseyin Çelik) Milli Eğitim Bakanı olduğu zaman ders kitaplarının içinden üniversite imtihan sorusu hazırlanmıyordu tamamıyla dershanelerdeki verilerden bu kitapçıklar içinden üniversite soruları hazırlanıyordu. Yani tezgâh daha ne zaman kurulmuş. Ben buna isyan ettim. Hüseyin Bey bir an önce bu dershaneleri kapatmamız gerekir diye Hüseyin Bey’in kendisine söyledim. Çünkü hazmedemiyordum. Bunlar az para değil ciddi rakamlar biliyorsunuz intihar edenler oldu.

YORUMLAR 20
  • hulusi şimşir 8 yıl önce Şikayet Et
    gökten ne iner de yer kabul etmez
    Cevapla
  • Bekir Çelik 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu dershaneler ne amaçla kurulduğu 27 ve 25 aralıkta ortaya çıktı. Bu dershaneler aracıyla Gülen sınav sorularını en yakınlarına güvendiklerine sızdırılmak devlette alabildiğince kadrolaşarak yeterli sayıyı bulunca da darbe teşebbüsünde bulunmak dershanelerin asıl amacı buydu. Dershanelerin kapatılması gündeme gelince bunca gürültü bundan dolayı kopartıldı
    Cevapla
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Gülen efendi müslümanların arasına nifak tohumları ektin öz amcam bizimle irtibatı kesti Ahirette iki elim yakanda olacak
    Cevapla
  • varya 8 yıl önce Şikayet Et
    dersaneyi kapattınız insanlar belki ömürlerinde birkere dersaneye çouğunu gönderiyor 2bin-3bin veriyor şimdi ise yılılk 6bin ver aynı dersane okıl oluyor şimdiinsanlar daha çok mu intihar etsin bu ne neyin davası olan vatandaşa oluyor çocuğumuz okullarda doğru düzgün eğitim alamıyor ders şimdi dershanelerde kapatılacak hersene daha çok para verilecek benim aklım almuyor alanlarıda tebrik ediyorum
    Cevapla
  • 07 alperen 8 yıl önce Şikayet Et
    kardaş sen kafayımı yedin. dersaneler kapandı ama şuan okullarda para ile desr verilmiyor, sadece uyanık öğretmenler ofis açıyorlar buda parası bol olan velilerin sorunu, kardeşim kimse vermesin dersaneye efendim özel derse bak ozaman nasıl hepsi kapanır.
    Cevapla
  • mustafa akgül 8 yıl önce Şikayet Et
    dadaş kardeş hangi ilçeymiş o?evet ALLAH İftira atanları sevmez ama ALLAH yalancılarıda sevmez.
    Cevapla
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    dershane kapanınca çocuk neden özel okula gidiyor onu anlamadım.
    Cevapla
  • dadaş25 8 yıl önce Şikayet Et
    Bak kardeş ALLAH iftira atanları affetmez çünkü kul hakkıdır.Ben öğretmenim okulumuzda hafta sonları dershane usülü kurs(teog) açtık . Öğrencinin sadece 50tl yaprak test ve 50 tl soru bankası kitabı için para masrafı oldu.Başkada bir harcaması olmadı.Ve bu sene ilçemiz şimdiya kadar çıkaramadığı puanları alan öğrenciler çıkardı,yani başarı arttı.Böylece vatandaş 3000 tl dershane parası yerine 100 tl harcadı.Öğretmenin ekdersinide devlet verdi.şimdi niçin kıyametler koparıyor senin gibi paraleller anlamıyorum.
    Cevapla
  • Aysen 8 yıl önce Şikayet Et
    Bizim çocuklarımız devlet okullarında okuyarak Üniversiteyi kazandı. siz neyin kafasını yaşıyorsunuz? Özel okul şartmı Okuyan her yerde okuyor. Allah akıl versin size
    Cevapla
  • ismail 8 yıl önce Şikayet Et
    bu dershane işi gerçekten Türkiye de bir kangrene dönüşmeye başlamıştı. çok fazla insanımızı kuşatmaya başlamıştı. dershanelerin kapatılması isabetli bir iş. ama yetmez: dershaneyi kapatırken bir taraftan bir sürü niteliksiz üniversite açmak Türkiye de ki üretim ve sosoyal yapıya vurulan bir darbedir. herkesi 5 - 6 sene üniversitelerde boş yere tut. ondan sonra bu kişilerin üretime katılması çok zordur. bence Türkiye de ki üniversitelerin yüzde 70 i kapatılmalıdır.
    Cevapla
  • fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    nitelikli üniversite mi var ki.neyse eğitimi üniversite diye adlandırmak yanlış.yök kaldırılmalı üniversite milli eğitime bağlanmalı sınav kaldırılmalı isteyen üniverstiye gidebilmeli zaten mezun olabilecekler mezun olabilir böylece gereksiz bir sınav için tantana çıkmaz ayrıca daha çok matematik çözdü diye doktorluğa elverişli demek te çok saçma..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!