Erdoğan'dan 10 milyon öğrenciye müjde

Cumhurbaşkanı Erdoğan tablet dağıtım töreninde, 4 yıl içinde 10 milyon öğrenciye tabletlerin teslim edileceği müjdesini verdi.

GİRİŞ 22.05.2015 11:01 GÜNCELLEME 22.05.2015 12:44
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Projesi kapsamında katıldığı tablet dağıtım töreninde ilk aşamada 700 bin öğrenciye tabletlerin teslim edildiğini belirtirken, 4 yıl içinde 10 milyon öğrenciye tabletlerin dağıtılacağı müjdesini verdi. 

Erdoğan, ''2016 yılından itibaren 4 yıl süreyle 10 milyon 600 bin tablet bilgisayarı yine öğrencilerimize teslim edeceğiz. Şu anda ihalesi yapılarak sonuçlandırma safhasına geldi, Türkiye'de ve dışarıda üretimi yapılacak. Bugün teslim edilen 700 bin tablet bilgisayarın öğrencilerimize, öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. FATİH projesiyle eğitimde gerçekten de çok güçlü, kaliteli bir altyapı kuruyoruz. Bu tablet bilgisayarlar yerli tasarımlarla ülkemizde üretildi. Tabletlerimiz piyasadakilerden daha üstün niteliklere sahip." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından başlıklar:

- Bizde ilim önce gönülle yapılır. Bizim için ilk sırada eğitim, ikinci sırada sağlık sonra ise adalet ve emniyettir.

- Bilgi ve eğitim yarışı içinde kimsenin başörtülü başörtüsüz ayrımı yapma hakkı yok.

- Şu anda üniversiteli gençlerimiz arasında burs ve kredi başvurusu yapanlardan hiçbiri geri çevrilmiyor.

'ASLOLAN KAĞITTIR'

- Benim sizden isteğim, bu tableti interneti amacına uygun olarak kullanmanızdır. Bilgisayarın sanal dünyasında kaybolup, gerçek hayattan, okuldan, özellikle kitaptan uzaklaşmayın. Unutmayın, aslolan; kağıt, kitap, kalemdir. Aslolan öğretmendir, onun verdiği ilimdir.

YORUMLAR 73
  • doğrucu 8 yıl önce Şikayet Et
    yüzbinlerce öğrencinin sıfır çektiği üniversite sınavında sıfır çekenleri artık milyonla hesaplarız..iyiki bu proje sadece Yüzde 3 tablet dapitılıp başarısız oldu.yoksa büyüklerin dokunmatik telefon çılgınlığı çocuklarda tablet manyaklığı olacaktı."erken yaşta çocuklarınızı teknlojiden uzak tutun google yöneticileri öyle yapıyor"
    Cevapla
  • aydın temel 8 yıl önce Şikayet Et
    tablet DAĞITILABİLEN üm yerlerde tablette şikayet var.öğrtmenler rahat ders ileyebilmek için tabletlri toplamak zorunda kalıyormuş.ayrıca sokaklarda duvar diplernde oturmuş öğrenciler çevedeki kablosuz ağlardan abuk subuk sitelerde saatler geriyor.tablet işi tam anlamıyla fiyasko.ama akllı tahta gerekli güncellemelerle faydalı olabilir.
    Cevapla
  • Abanoz 8 yıl önce Şikayet Et
    Öğrenciye tabletler vererek eğitimi ezberleştirme, öğrenciyi düşünce ve yorum üretmeyi engelleyip hazıra alıştırma yerine; bu tabletlerin tutarı kadar okullara para yardımı yapılarak velilerden bağış adına para toplanmaması daha uygun olur.
    Cevapla
  • osman 8 yıl önce Şikayet Et
    2011 seçimlerinde 2 yılda her öğrencinin tableti olacak diyordunuz.
    Cevapla
  • yusuf 8 yıl önce Şikayet Et
    Tablet alan öğrenciler facebookta gezinmek ve filim izlemek için kullanıyor. Tablet dağıtılacaksa özel yazılımla gelmeli. Onun dışında bir işlevi olmamalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...