Şimşek: Sağlık alanında önemli mesafe kat ettik

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin sağlık alanında büyük işlere imza attığını açıkladı.

Şimşek: Sağlık alanında önemli mesafe kat ettik
Şimşek: Sağlık alanında önemli mesafe kat ettik
GİRİŞ 22.05.2015 12:51 GÜNCELLEME 22.05.2015 12:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin sağlık alanında önemli mesafe kat ettiğini belirterek, "Dünyanın gelişmiş ülkelerinin 30 yılda başardığı sağlık projelerini, Türkiye 10 yılda başardı" dedi.

"SAĞLIK ALANINDA DÜNYAYA FARK ATTIK"

Aynı zamanda AK Parti Gaziantep 1'inci sıra milletvekili adayı olan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gazi Nova Fertil Tüp Bebek Merkezi arasındaki anne adaylarına ücretsiz tüp bebek sahibi imkanı sunan protokol törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Şimşek, Türkiye’nin sağlık alanında önemli mesafe kat ettiğini belirterek, "Dünyanın gelişmiş ülkelerinin 30 yılda başardığı sağlık projelerini Türkiye 10 yılda başardı. Anne ve bebek ölüm oranlarında çok önemli mesafeler kat ettik. Tabi hükümetin bazı meselelere el atması gereken hususlar var. Tüp bebek projesi de bunlardan birisi. Bugün Türkiye artık kanser ilacını kendisi üretime projesini başlattı. Medikal ekipmanlarını Türkiye’de üretip dışa bağımlılığı azaltmıştır" dedi.

ŞAHİN: AİLE ÇOCUKLARLA GÜZELLEŞİR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise en mutlu günlerinden birisini yaşadığını söyledi. Toplumun temelinin ailenin oluşturduğunu, ailenin ise çocuklar ile güzelleştiğine vurgu yapan Şahin, "Geleceğimiz için evlatlarımız çok önemli. Bazen evlatlarımız ile bazen de evlatsız ile sınav oluruz. Ancak evlat isteyip de olamayan aileler de var. Bize düşen ise onların işini kolaylaştırmak. Bugün de bunu gerçekleştirdik. İlk etapta 80 annemiz merkezimizden ücretsiz yararlanacak" diye konuştu.

YORUMLAR 1
  • zafer 8 yıl önce Şikayet Et
    emekliyim ve 1040 tl maaşımdan ,şeker hastası olduğum ve ayrıca kalpbimde problem olduğu için ,hastane ve ilaç farkına para ödüyorum. hastane önlerinde kuyrukta beklenmiyor diyorsunuz ama,hastaneye muayene olmak için bir randevuyu 20-30 ün sonrasına aldığımız oluyor,bide üstelik randevu alırken dünya telofon parası gidiyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı
Çanakkale Savaşında neler yaşandı?