Zeybekci: Bu da Ecevit'inki gibi hayal

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı 'megakent' projesinin Ecevit'in köy-kent projesi gibi hayal olduğunu söyledi.

Zeybekci: Bu da Ecevit'inki gibi hayal
Zeybekci: Bu da Ecevit'inki gibi hayal
GİRİŞ 22.05.2015 16:45 GÜNCELLEME 22.05.2015 16:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı 'megakent' projesinin bir hayal olduğunu öne sürdü. Zeybekci, "Merhum Ecevit'in 'köy- kent' projesi vardı. O bir hayaldi. Ama iyi bir hayaldi. Samimi bir hayaldi. Şu andaki hayali samimi falan görmüyorum. Kopya. Ecevit'in o masum hayali kirletilerek, hem de bizim projelerimizi sanki yeni bir şeymiş gibi kamuoyuna duyurmaya çalışıyorlar" dedi.

Uluslararası Kabuklu Yemiş ve Kuru Meyve Konseyi'nce (INC) bu yıl 34'üncüsü Antalya'da gerçekleştirilen 'Dünya Kabuklu Yemiş ve Kuru Meyve Kongresi' için Antalya'da bulunan Bakan Zeybekci, Antalya Serbest Bölge İşleticisi Anonim Şirketi (ASBAŞ) süre uzatım protokol törenine katıldı.

SERBEST BÖLGELERİ BUDADIK

Antalya Valisi Muammer Türker ve Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel'in eşlik ettiği Zeybekci, burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin 1980'lerden sonra serbest bölgeler için çok güçlü bir şekilde yola çıkmasına rağmen sonunu iyi getiremediklerini söyledi. Bakan Zeybekci, "Türk gibi başladık sonunu o kadar iyi getiremedik. Birçok siyasi mülahazalar veyahut da endişelerle, bu ülkeyi, bu milletti korumak ve kollamak refleksiyle serbest bölgeleri biraz böyle budadık" dedi.

'MEGAKENT KOPYA BİR HAYAL'

Ekonomi Bakanı Zeybekci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı 'Megakent' projesine ilişkin de bir soru üzerine değerlendirmelerde bulundu. Merhum Başbakan Bülent Ecevit'in 'köy- kent' projesini hatırlatan Zeybekci şöyle dedi:

"O bir hayaldi. Ama iyi bir hayaldi. Samimi bir hayaldi. Şu andaki hayali samimi falan görmüyorum. Kopya. Bir ölçeğini görsek takdir etmek istiyorum da hem rahmetli Ecevit'in köy kentleri hayalini, o masum hayali kirletilerek hem de bizim bu konularla ilgili gerek mecliste gerekse 10'ncu Kalkınma Planı içinde yer alan projelerimizi sanki yeni bir şeymiş gibi kamuoyuna duyurmaya çalışıyorlar." 

YORUMLAR 1
  • ata 8 yıl önce Şikayet Et
    DAVUTOĞLU BENim projem diyor çalmışsınız diyor siz hayal diyorsunuz. o zaman davutoğluda mı hayalperest. ayrıca hayal kurmadan gerçeğe nasıl ulaşılır. birde bu soruyu cevaplarsanız seviniriz..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak