Erdoğan'dan enerji devlerine 'insanlık' dersi

Dünya Enerji Düzenleme Forumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya enerji devlerine adeta insanlık dersi verdi.

GİRİŞ 25.05.2015 12:39 GÜNCELLEME 25.05.2015 12:45
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 6. Dünya Enerji Düzenleme Forumu'nda konuştu. Enerji forumunda enerjinin Ortadoğu ülkelerinde yaşattığı acılara özellikle değinen Erdoğan, ''Enerji politikalarını görüştüğümüz bugünde ''Bizim Suriye ile, Irak ile ne işimiz var'' diyebilirsiniz ama kusura bakmayın benim için önemli olan insandır. İnsan var ise petrol vardır. İnsan yoksa petrol de yoktur.'' diyerek insanlık dersi verdi.

DRAMATİK TABLO GİDEREK AĞIRLAŞIYOR

Enerjinin artık ciddi bir küresel mesele olarak önümüzde bulunduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Sorunların kürselleştiği bir dünyada, dayanışmayı küreselleştiremezsek başarılı olamayız. Asya'nın en uzağında yaşanan olay artık Avrupa'yı da etkileyebiliyor. Bugün Libya'da, Suriye'de yaşanan olaylar bize büyük dersler verdi. Daha önce benzer sürelerden geçen ülkeler içi ortaya konan tavır Suriye'den esirgenmiştir. İnsanı yükün komşu ülkelerce yüklendiği bu dramatik tablo giderek ağırlaşıyor.'' dedi.

ELİ KANLI REJİME ÖRTÜLÜ DESTEK

''Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak zorundayız.'' diyerek sözlerine devam eden Erdoğan, ''İşbirliği halinde ortak bir gelecek vizyonu belirlemek zorundayız. Suriye, Filistin ve Irak'ta yaşanan hadiseler bizlere çok önemli dersler verdi. Bu bölgelere yeraltı kaynakları nazarında bakanlar çok büyük acılar verdi. Bugün karşımızda 300 bin sivilin öldürüldüğü ve ülkenin talan edildiği bir Suriye var. Uluslararası tüm kırmızı çizgiler aşılmasına rağmen eli kanlı rejime örtülü destek veriliyor.'' dedi.

İNSANLIK DERSİ

''Enerji politikalarını görüştüğümüz bugünde ''Bizim Suriye ile, Irak ile ne işimiz var'' diyebilirsiniz ama kusura bakmayın benim için önemli olan insandır. İnsan var ise petrol vardır. İnsan yoksa petrol de yoktur.'' diyen Erdoğan, ''Enerji yer altında iken savaşa, yerüstünde iken barışa hizmet etmiştir. Ülkemizin son 12 yılda elde ettiği değişimin farkındasınız. Biz sadece kendi enerjisinin arz güvenliğinin çabası içinde olan bir ülke değiliz.'' diye konuştu.

DEAŞ'IN YOL AÇTIĞI YIKIM 80'E YAKIN ÜLKEYİ İLGİLENDİRİYOR

DEAŞ terörün dünyaya verdiği en büyük dersin Ortadoğu'daki gelişmelerin lokal değil bölgesel bir sorun olduğunu ortaya koyması olduğunu söyleyen Erdoğan, ''O yüzden DEAŞ'ın yol açtığı yıkım 80'e yakın ülkeyi yakından ilgilendiriyor.'' dedi.

KIBRIS KONUSUNDA TAVİZ YOK!

Kuzey Kıbrıs'ın enerji politikalarından taviz vermenin asla söz konusu olmadığını da söyleyen Erdoğan, oradan çıkarılacak kaynağın uluslararası pazarlara dağıtımında kilit ülkenin de Tükiye olduğunu belirtti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 26
  • meltem 8 yıl önce Şikayet Et
    allah yolunu açık etsin uzun adam
    Cevapla
  • HAMZA 8 yıl önce Şikayet Et
    Çekemeyenler için frekanslar 07 haziran 2015 TAM DESTEK
    Cevapla
  • Egeli 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir şarkısın sen,Ömür boyu sürecek,milletin gönlünden asla silinmeyecek..Seninle bu ülkede güller açtı..Suriyeli kardeşler ülkemize bereket saçtı...Ensar olmak muhacir olmak işte budur..Bilenle bilmeyen bir olmaz,bilmeyen öfkesinden kudurur...Sen yürü,Başkasıyla bu ülke kalkınmaz,Sen yürüdükçe emin ol, bu millet bu ülke sarsılmaz!!..
    Cevapla
  • mardin n d 8 yıl önce Şikayet Et
    imanli uzun adam ya allah dürüst uzun adam hedef büyük
    Cevapla
  • mustafa akgül 8 yıl önce Şikayet Et
    eyyy enerji devleri,eyyy facebookk ,eyyyy twiterrrr....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak