Müezzinoğlu: Evet biz diktatörüz

Bursa Şubesi'nin toplantısında konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Mısır'da yapılan darbeyi değerlendirdi.

Müezzinoğlu: Evet biz diktatörüz
Müezzinoğlu: Evet biz diktatörüz
GİRİŞ 26.05.2015 16:07 GÜNCELLEME 26.05.2015 16:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bursa'da seçim çalışmaları kapsamında Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi'nin toplantısında konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Mısır'da yapılan darbeyi değerlendirerek, Türkiye'den örnek verdi. Müezzinoğlu, kendilerini diktatör olarak nitelendirenlere, "Milletin hakkını korumak diktatörlükse evet biz diktatörüz" diyerek yanıt verdi.

TÜRKİYE'DE 1960'DA AYNISI OLDU

Kültürpark'taki Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği Bursa Şubesi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Müezzinoğlu Mısır'da yapılan olayların 1960 yılında Türkiye’de yapılanların aynısı olduğunu ileri sürdü. "Mısır halkının iradesi idama götürüldü" diyen Bakan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"1960 yılında Türkiye'de o darbeyi alkışlayan, destekleyenlerin aynısı şu anda Mısır'da. Büyük devlet nasıl olacak? Bu topraklarda dünyaya medeniyet olarak sunduğumuz merkeze 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışı hakimdi. Bizim döneme baktığımız da ise 'İnsanı ez ki devlet yaşasın' anlayışı hakim. İnsanı ezerek, onu yok farz ederek girişimciye 'Benim kalıbımda olacaksın' diyerek ülke nasıl muasır medeniyet seviyesine çıkacak. Türkiye bu bedellerin ödeyen ülke oldu."

"BİZ MİLLİ İRADENİN YANINDAYIZ"

Ak Parti'nin milli iradeden yana olduğunu söyleyen Müezzinoğlu, milletin hak ve hukuku karşısında kendilerinin dik durduğunu söyledi. Bu anlayışından dolayı Ak Partiye bazılarının diktatör dediğini ifade eden Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"MİLLETİNİ HAKKINI KORUMAK DİKTATÖRLÜKSE"

"İdam edenlere, darbe yapanlara, milli iradeyi yok sayanlara 'Diktatör' demediler. Ama 12 yılda bu milletin karşısına 9 defa giden, 10’uncu defa de gidecek olan bir siyasi partiye 'Diktatör' diyorlar utanmadan, sıkılmadan. Biz merhametli ve mütevazıyiz. Milletin hakkını korumak diktatörlükse; 'Evet biz diktatörüz.' Siz bizi idama götürecekseniz, biz diktatör olarak gidelim idama. Siz yarın milletin vicdanında ne noktada olacaksanız? Bugün milletin vicdanında diktatör Menderes mi yoksa onu idama götürenler mi?" ifadelerini kullandı.

"MİLLET NE HALİ VARSA GÖRSÜN"

Bir sanatçının bir zamanlar "Dağdaki çobanla benim oyum bir mi?" dediğini ifade eden Müezzinoğlu, şunları ekledi:

"O zaman şunu söylememiz lazım; Dağdaki çobana 1, ilkokulu bitirene 10, liseyi bitirenlere 20 oy hakkı ama beyefendilere 'Altın hisse' verelim. Altın hisseyle demokrasi yapacaklar. Bugüne kadar hep altın hisseyi kullandılar. Bu altın hisseyi kullanarak demokrasi olmaz. O nedenle millet artık 2002'den bu yana kendi hissesinin var olduğunu gördü. Şimdi bütün tezgah bu yapının bozulmasından yana. Koalisyonsa koalisyon. Hiç farketmez. HDP, CHP, MHP. Hükümet olsun. Yeter ki istikrar bozulsun. HDP'den İçişleri Bakanı, MHP'den Dışişleri Bakanı, CHP'den Maliye Bakanı da ne kadar güzel olur. Ondan sonra millet ne hali varsa görsün. Millet umurlarında değil. Yeter ki o arka plan onların istediği gibi yürüsün."

YORUMLAR 1
  • gökhan 8 yıl önce Şikayet Et
    İdam edenlere, darbe yapanlara, milli iradeyi yok sayanlara 'Diktatör' demediler. Ama 12 yılda bu milletin karşısına 9 defa giden, 10’uncu defa de gidecek olan bir siyasi partiye 'Diktatör' diyorlar utanmadan, sıkılmadan.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas ateşkes anlaşması için "Türkiye ve Rusya'nın garantörlüğünü istiyor" iddiası
İstanbul'dan 11 kat daha büyük! Tarih verdiler: Şeytan lakaplı kuyruklu yıldız yaklaşıyor!