Uğur Işılak YSK'nın yasakladığı şarkıyı söyledi

AK Parti milletvekili adayı Uğur Işılak, Samsun'da sahne aldığı törende Yüksek Seçim Kurulu tarafından yasaklanan Dombra şarkısını söyledi.

Uğur Işılak YSK'nın yasakladığı şarkıyı söyledi
Uğur Işılak YSK'nın yasakladığı şarkıyı söyledi
GİRİŞ 27.05.2015 11:35 GÜNCELLEME 27.05.2015 15:27
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Necip Fazıl Kısakürek doğumun 111. yıl dönümünde Samsun'da "Gençlik Üstad'ı Anıyor" temalı saygı gecesinde anıldı.

Gecede konser veren AK Parti İstanbul milletvekili adayı Uğur Işılak, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yasaklanan Dombra şarkısını da söyledi.

İlkadım İlçe Belediyesi'nce düzenlenen Necip Fazıl Kısakürek'in doğumun 111. yıl dönümünde "Gençlik Üstad'ı Anıyor" temalı saygı gecesinde Uğur Işılak Cumhuriyet Meydanı'nda konser verdi. Konsere Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı.

Sahneye çıkan Işılak, Necep Fazıl Kısakürek'in "Sakarya, Kaldırımlar, Zindan'dan Mehmed'e Mektup" gibi birçok şiirini seslendirdi.

DOMBRA ŞARKISI

Konserin son bölümünde Işılak, vatandaşların Dombra şarkısını söylemesini istemesinin üzerine, YSK'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına yeniden uyarlanan "Dombra" şarkısının AK Parti tarafından propaganda şarkısı olarak kullanılmasını yasakladığını hatırlattı.

YSK'nın AK Parti araçlarında Cumhurbaşkanlığının tarafsızlığına halel getirir düşüncesiyle buna yasak getirdiğini belirten Işılak, "Yani Cumhurbaşkanının adı parti ismine bulaştırılmamalı anlayışıyla hareket etti ve böyle bir yasak getirilmiş oldu. Yasağı duyduğumda Elazığ'daydık. Elazığ'da meydanda en az 25 bin kişi vardı. Tabi bu şarkıyı okuduk. Hatta tweet attım. Dedim ki, propaganda amaçlı Dombra'nın okunması YSK tarafından yasaklanmış. Biz de dedim bugün muhabbet amaçlı Dombra okuduk. İşte burada da muhabbet amaçlı Dombra okuyacağız hiç merak etmeyin, siyaset yok" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Işılak, Dombra şarkısını okudu. Şarkıya Bakan Kılıç da oturduğu yerden eşlik etti.

YORUMLAR 7
  • BHY 8 yıl önce Şikayet Et
    Dombra Türkiye gerçeği, bu gerçeği görmek istemeyenler var.Muhalefet iktidar peşinde koşarken, ülke geleceğini düşünemiyor.Ülkesini düşünen tek bir parti kalıyor AK parti
    Cevapla
  • NurYolu 8 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar ysk sayın tayyip erdoğana atfedilen ona mal olan bir şarkıyı AKP nın kullanmasını yasakladı :D yoksa şarkıyı yasaklamadı yasaklayamaz söyleyen istediği yerde söyler olay bu
    Cevapla
  • miso 8 yıl önce Şikayet Et
    ysk kim oluyor.
    Cevapla
  • tabi ya 8 yıl önce Şikayet Et
    ya tabi oda kim oluyor. oda paralelci bence
    Cevapla
  • ZiyaretÇi 8 yıl önce Şikayet Et
    Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç şimdiye kadar ne yaptı bilen var mı?
    Cevapla
  • ALPARSLAN 8 yıl önce Şikayet Et
    Gençlik ve spor ile ilgili binlerce icraat var şimdi sana burada icraat mı sayalım ziyaretçi efendi. bana geçmişte bir tane ilçeye spor salonu veya futbol sahasını kim ve nereye yaptı onun cevabını ver.
    Cevapla
  • samsunlu 8 yıl önce Şikayet Et
    samsunun gururu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar