Kurtulmuş: HDP - MHP koalisyonu nasıl olacak?

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, olası iktidar senaryolarının imkansızlığı üzerine açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş: HDP - MHP koalisyonu nasıl olacak?
Kurtulmuş: HDP - MHP koalisyonu nasıl olacak?
GİRİŞ 27.05.2015 13:38 GÜNCELLEME 27.05.2015 13:38
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Tut ki AK Parti iktidar olamadı, ne olacak, nasıl olacak? Türkiye'ye bir iktidar lazım değil mi? CHP, MHP koalisyon yapacak, yetmiyor. Hadi kendi hesaplarına göre HDP'yi de yanlarına koydular. MHP'li arkadaşlarımız HDP ile koalisyonu nasıl içlerine sindirecekler, aynı şekilde CHP'li arkadaşlar MHP ve HDP ile koalisyonu nasıl içlerine sindirecekler" dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere memleketi Ordu'da bulunan Kurtulmuş, patisinin Kumru İlçe Başkanlığı tarafından Kültür Merkezi'nde düzenlenen kahvaltıya katıldı.

Konuşmasına her seçim döneminde kendilerinden desteklerini esirgemeyen Kumru halkına teşekkür ederek başlayan Kurtulmuş, aynı desteği 7 Haziran seçimlerimde de beklediklerini söyledi.

Türkiye'de muhalefet partilerinin AK Parti'nin tek başına iktidar olmaması için gayret gösterdiğini dile getiren Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 35 oy hedefini anımsattı.

"CHP, MHP VE HDP NASIL KOALİSYON KURACAK?"

Kurtulmuş, CHP başta olmak üzere diğer partilerin seçim sürecinde vatandaşa tek başına iktidar olma vaadinde bulunmadıklarını kaydederek, "Tut ki AK Parti iktidar olamadı, ne olacak, nasıl olacak? Türkiye'ye bir iktidar lazım, değil mi? CHP, MHP koalisyon yapacak, yetmiyor. Hadi kendi hesaplarına göre HDP'yi de yanlarına koydular. MHP'li arkadaşlarımız HDP ile koalisyonu nasıl içlerine sindirecekler, aynı şekilde CHP'li arkadaşlar MHP ve HDP ile koalisyonu nasıl içlerine sindirecekler" diye konuştu.

"ALİ CENGİZ OYUNLARI SERGİLENİYOR"

Daha önce bu koalisyonu gördüklerini dile getiren Kurtulmuş, "28 Şubat'ta aman şu Refah-Yol Hükümeti gitsin, neden gitsin? Refah-Yol Hükümeti seçkinlere, kasaları parayla dolu olanlara, efendim ülkenin kaynaklarını sömürenlere çalışmadığı için Refah Yol hükümeti gitsin. Götürdüler, halkın oylarıyla değil Ali Cengiz oyunlarıyla götürdüler. Tankları sokaklara çıkararak, Meclis'e baskı kurarak götürdüler" ifadesini kullandı.

YORUMLAR 9
  • Ömer 8 yıl önce Şikayet Et
    O. Vural da "bizimle yürü" diyenlerden.. Hani, "hızlı treni bizim torunlarımız da görmez" diyordu. Gözleri aydın olsun, yaya gitme devri eskide kaldı..
    Cevapla
  • hasan bereketçi 8 yıl önce Şikayet Et
    çok iyi anlaşırlar zaten şu an beraber çalışıyorlar etrafımda bdp ye oy vereceğini söyleyen mhp li chp li bayağı bir arkadaş kitlem var :D
    Cevapla
  • ahmet yor 8 yıl önce Şikayet Et
    bence MHP'liler gerçekten HDP ile işbirliği yapılmasını istemiyorsa bu defa oyu AK partiye vermeli. Neden mi? MHP verdiğin her oy aslında HDP'yi güçlendirir.Çünkü Ak parti zayıflarsa HDP güçlenir. HDP güçlü olursa MHP ile koalisyon kurarsa sizin yüreğiniz yeter mi bilmem ey Ülkücüler...
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah im ulkemiz icin devketimizin milletimizin bekasi icin sana inananlar hurmetine masumlar hurmetine sevdigin kullar hurmetine seni seven kullar hurmetine zalimlere menfaatperestlere firsat verme Ya Rabbi (Zulmetmekten ve zulm edilmekten sana siginiriz)
    Cevapla
  • nurullah 8 yıl önce Şikayet Et
    amin
    Cevapla
  • hamdi 8 yıl önce Şikayet Et
    amin kardeşim
    Cevapla
  • hursit dilaver 8 yıl önce Şikayet Et
    milletin ali menfaatleri ve seçim sonuçları ile seçmen bunu böyle istiyor diyerek MHP ve kürt partisi koalisyon yapar. CHP de dişardan destek verir.olur yani. siz MHPye bakmayın. yeter ki, iktidar nimetleri elinde olsun.bu işler böyledir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!