Kurtulmuş: Doğu'nun çehresi değişecek

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "çözüm süreci sonra Doğu ve Güneydoğu'nun çehresi değişecek." dedi.

Kurtulmuş: Doğu'nun çehresi değişecek
Kurtulmuş: Doğu'nun çehresi değişecek
GİRİŞ 28.05.2015 11:21 GÜNCELLEME 28.05.2015 11:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Terörün sona ermesi ve Türkiye'de Çözüm Süreci'nin başarıyla tamamlanmasıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun çehresi değişecek" dedi.

Kurtulmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 yıldır devam eden terörden 40 bine yakın insanın yaşamını yitirdiğini, Türkiye'nin 1,2 trilyon dolarlık muazzam bir iktisadi kayba uğradığını bildirdi.

Terör sorunuyla Türkiye'nin ayaklarına adeta prangaların vurulduğunu belirten Kurtulmuş, Türkiye'yi kımıldatmamak ve ileriye gitmesini engellemek için terörün üzerinden her türlü engellemelerin yapıldığını dile getirdi.

Kurtulmuş, milletin şimdi uyandığını ve Türkiye'nin her yerinde yaşayan yurttaşların "yeter artık" dediğini ifade etti.

Vatandaşların terör sorununun tamamıyla bu dönem kapanmasını istediğini belirten Kurtulmuş, Türkiye'nin terörün bitmesiyle, barışın ve esenliğin sağlanmasıyla ekonomik bakımdan da büyük bir atılım içerisine gireceğine işaret etti.

Kurtulmuş, "Hakkari Yüksekova'daki havalimanının açılması, sadece sembolik bir durumdur. Hakikaten Doğu ve Güneydoğu'ya olağanüstü ekonomik katkılar sunacaktır" diye konuştu.

Bu ortamın gelişmesiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da fabrikaların çok rahat bir şekilde açılacağına dikkati çeken Kurtulmuş, insanları mezralarına, ovalarına, tarlalarına çok rahatlıkla ulaşabileceklerine değindi.

Kurtulmuş, böylece bir şehirden başka bir şehre gitmenin son derece kolay bir hale geleceğini belirterek, "Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu illeri zaten yatırımda öncelikli bölgeler olduğu için çok yüksek yatırım teşvikleriyle Allah'ın izniyle Doğu ve Güneydoğu'nun çehresi değişecek" ifadesini kullandı.

"YABANCI YATIRIM SAYISI ARTACAK"

Çözüm Süreci ile bölgede muazzam ekonomik faaliyetlerin gerçekleşeceğine işaret eden Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Yeni fabrikalar kurulacak. Şehirlerin ve yolların güvenliği arttıkça çok daha rahat bir şekilde insanların hareket etmesi mümkün olacak. Ayrıca sadece üretim değil, turizm açısından da gelişmeleri göreceğiz. Yaptığımız araştırmalarda terör sorunu nedeniyle Doğu ve Güneydoğu'nun turizm potansiyelinin sadece yüzde 10'unun kullanılabildiğini gördük. Örneğin Van ilimiz. Burası ilçeleriyle birlikte olağanüstü güzellikleri olan, tabi ve tarihi güzellikleri olan bir yer ama maalesef Van'ın tarihi ve turistik güzelliklerinin sadece çok az bir kısmına ulaşılabiliyor ve ziyaret ediliyor. Şimdi buralarda turizm gelişecek, tarımcılık gelişecek. Hayvancılık gelişecek, fabrikalar artacak. Buralarda yabancı yatırımcı sayısı artacak. Bunları inşallah göreceğiz."

"PROVOKATÖRLERE KARŞI HALKIMIZ ARTIK UYANIKTIR"

Kurtulmuş, terörün sona ermesi ve Türkiye'de Çözüm Süreci'nin başarıyla tamamlanmasıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun çehresinin değişeceğini, Türkiye'nin ekonomik kalkınmasının da çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilmiş olacağını vurguladı.

Kurtulmuş, "Buna artık kimse mani olamaz. Provoke etmek isteyenler olabilir, zaman zaman 6-7 Ekim olaylarında gördüğümüz gibi bazı karanlık odaklar Doğu ve Güneydoğu illerimizi ateşe vermek isteyebilirler ama bütün bu provokatörlere karşı halkımız artık uyanıktır" dedi.

YORUMLAR 1
  • köy yolları 8 yıl önce Şikayet Et
    Biraz da batının çehresini değiştirseniz köy yollları berbat durumda
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan, 'altından kalkmamız zor olacaktır' diyerek uyardı: Acele etmeliyiz!
Hamas ateşkes anlaşması için "Türkiye ve Rusya'nın garantörlüğünü istiyor" iddiası